Muutoksia folk metal -suuruuden riveissä: 17 vuotta Korpiklaanissa rumpaloinut Matti Johansson jättää yhtyeen

Kotimaisen folk metalin sanansaattaja Korpiklaani tiedottaa kokoonpanomuutoksesta. Orkesterin pitkäaikainen rumpali Matti ”Matson” Johansson poistuu bändin vahvuudesta 17 vuoden yhteisen soittorupeaman jälkeen.

Samalla yhtye julkistaa uuden rumpalinsa, joka on Profane Omenista ja Jonnesta tuttu Samuli Mikkonen. Mies on soittajana yhtyeelle jo entuudestaan hyvinkin tuttu, sillä Mikkonen nauhoitti osan Korpiklaanin Kulkija-albumin rumpuosuuksista.

”Jokaisella matkalla on alku ja loppu”, tiedotteessa kirjoitetaan. ”17 vuoden ja lukuisten hyvien muistojen jälkeen Matson jättää Korpiklaanin. Uusi rumpalimme on Samuli Mikkonen. Samuli tunnetaan Profane Omenista ja Jonnesta. Hän oli mukana jo Kulkija-albumilla, sillä hän soitti sille muutamia rumpuraitoja. Samuli on myös tuurannut Battle Beastissa. Hän on energinen rumpali ja hänellä on mahtipontinen soittotyyli. Odottakaahan niin näette!”

Samuli Mikkonen kommentoi bändiin liittymistään seuraavasti:

”En voisi olla otetumpi ja innostuneempi liittyessäni osaksi Korpiklaania. Matkani tämän musiikin parissa alkoi kun liityin Jonneen vuonna 2013. Tunsin välittömästi musikaalista yhteyttä Jonnen kanssa ja aloimme tehsä yhdessä biisejä. Kun Korpiklaani oli tekemässä Kulkijaa Petrax -studiolla syksyllä 2017, minua pyydettiin soittamaan muutamalle kappaleelle. Loppujen lopuksi nauhoitin rumpuraidat Neito-, Aallon alla-, Harmaja-, Kotikonnut- ja Tuttu on tie -kappaleille. Nautin musiikista ja meillä oli bändin kanssa studiossa hauskaa. Olen erittäin ylpeä siitä levystä. Olen seurannut bändiä nyt kaksi vuosikymmentä ja olen innoissani mahdollisuudesta päästä soittamaan kaikkia noita hienoja kappaleita livenä. Nähdään tien päällä!”