N.W.A:n rap-legendat muistelevat, kuinka miltei päätyivät kiertueelle Gunnareiden kanssa ja kuinka Axl Rose räppäsi heille takahuoneessa

Maailman vaarallisimmat yhtyeet olivat vähällä yhdistää voimansa kiertueen merkeissä.

Rolling Stonelle menneitä muistelleet gangsta rap -pioneeri N.W.A:n taiteilijat nousivat suuren yleisön tietoisuuteen suurin piirtein yhtä aikaa Guns N’ Rosesin katurokkareiden kanssa. Yhtyeiden jäsenet osoittautuivatkin toistensa faneiksi, N.W.A:n tehdessä jopa Appetite for Destruction -nimisen kappaleenkin. ”Sain idean Guns N’ Rosesilta”, MC Ren vahvistaa lehdelle.

”Hengailimme kerran heidän kanssaan”, mies jatkaa. ”Heillä oli keikka Inglewoodin Forumilla ja vietimme aikaa heidän kanssaan ennen ja jälkeen konsertin. Olimme kuulleet, että Axl fanitti N.W.A:ta.”

”Muistan että päätäni särki kolme päivää, koska musiikki oli niin äänekästä”, DJ Yella lisää. Kun miehet viimein tapasivat Axlin kanssa kasvotusten, laulaja päätti demostroida heille omia riimittelytaitojaan. ”Muistan jutelleeni Axlin kanssa backstagella, kun hän alkoi räpätä. En muista miten se meni, mutta hän kyllä pisteli riimitellen menemään”, MC Ren muistelee.

Lopulta yhtyeet päätyivät miltei rundaamaan yhdessä. ”Meidän piti heittää muutama keikka heidän kanssaan, mutta managerimme heittäytyi liian ahneeksi”, Yella toteaa. ”He halusivat maksaa meille 25 000 dollaria kymmenestä minuutista, mutta managementtimme halusi 50 000, joten homma jäi siihen. Olisimme saattaneet tehdä reilunkin tukun keikkoja heidän kanssaan.”