Näitä artisteja ja kappaleita googlattiin tänä vuonna eniten – kiinnostiko yleisöä enemmän Beyonce, Guns N’ Roses vai Kanye West?

14.12.2016 17:04

Google on julkistanut vuoden 2016 haetuimpien kappaleiden ja artistien listat. Rockbändit eivät komeile näidenkään listojen kärkisijoilla, sillä haetuimmat kappaleet ja artistit ovat pop- tai rap-osastoa muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta.

Beyoncé nappasi itselleen tuplavoiton ollen sekä vuoden googlatuin artisti sekä vuoden googlatuimman kappaleen esittäjä Formation-biisillään. Huhtikuussa menehtyneen Princen ikoninen Purple Rain kohosi googlatuimpien kappaleiden listalla sijalle kaksi.

Rockartisteja listoilta ei juurikaan löydy. Haetuimpien artistien listalla poikkeuksen tekee listan kymmenentenä komeileva Guns N’ Roses, jonka hakumääriin on varmasti huimasti vaikuttanut bändin klassisen kokoonpanon uudelleenkasaaminen ja meneillään oleva Not In This Lifetime -kiertue.

Haetuimpien kappaleiden listalla ainoana rockedustuksena löytyy Disturbedin mielipiteitä puolesta ja vastaan jakanut Simon & Garfunkel -cover Sound of Silence, joka on ollut vuoden 2016 yhdeksänneksi haetuin kappale.

Eniten googlatut artistit vuonna 2016:

1. Beyoncé
2. Céline Dion
3. Kesha
4. Kehlani
5. Coldplay
6. Teyana Taylor
7. Grace VanderWaal
8. Kanye West
9. Jacob Sartorius
10. Guns N’ Roses

Eniten googlatut kappaleet vuonna 2016:

1. Beyoncé – ‘Formation’
2. Prince – ‘Purple Rain’
3. Rae Sremmurd – ‘Black Beatles’
4. Desiigner – ‘Panda’
5. Drake – ‘One Dance’
6. DNCE – ‘Cake by the Ocean’
7. Adele – ‘Hello”
8. Ruth B — “Lost Boy’
9. Disturbed – ‘Sound of Silence’
10. Mike Posner – ‘I Took a Pill in Ibiza’

Lisää luettavaa