Neil Youngilta suora viesti Spotifyn työntekijöille: ”Häipykää sieltä ennen kuin se paikka syö sielunne”

8.2.2022 08:09

Spotifyta ja Joe Roganin podcastia vastaan suunnatun liikehdinnän aloittanut Neil Young avaa jälleen sanaisen arkkunsa. Young julkaisi verkkosivuillaan viestin, joka on suunnattu osaltaan sekä muusikoille että Spotifyn työntekijöille, ja viesti on varsin selkeäsanainen: on tullut aika etsiä jotain uutta.

”Maailman muusikoille ja sisällöntuottajille sanon tämän: teidän täytyy löytää taiteellenne parempi koti kuin Spotify”, Young kirjoittaa.

”Spotifyn työntekijöille sanon, että [toimitusjohtaja] Daniel Ek on keskeinen ongelmanne – ei Joe Rogan. Ek vetelee naruista. Häipykää siitä paikasta ennen kuin se syö sielunne. Ainoat Ekin asettamat tavoitteet ovat numeroita – eivät taidetta, eivät luovuutta. Huomatkaa, ettei Ek koskaan mainitse niitä lääkieteteen ammattilaisia, jotka aloittivat tämän keskustelun.”

Young viittaa satojen tutkijoiden ja lääketieteen työläisten allekirjoittamaan vetoomukseen, jossa vaadittiin, että Spotifyn pitäisi ryhtyä toimenpiteisiin Joe Roganin isännöimässä podcastissa esitettyjen harhaanjohtavien väitteiden vuoksi. Rogan tunnetaan epäilevästä suhtautumisestaan koronarokotteisiin ja koko pandemian hoitoon.

Spotify reagoi viime viikkoina nousseeseen kritiikkiin poistamalla palvelustaan kymmeniä vanhoja Roganin podcast-jaksoja ja asettamalla uusia sääntöjä palvelussa julkaistavalle sisällölle.

Young puhui uudessa viestissään myös suurille ikäluokille, joihin hän itsekin kuuluu. Hän vaatii ikätoveriltaan vahvempia toimia ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa: ”70 prosenttia maamme varallisuudesta on teidän käsissänne, kun millenniaaleilla on vain viisi. Teidän ja minun täytyy johtaa”, Young kirjoittaa ja kehottaa vetämään varat pois uusiutumattomia energianlähteitä rahoittavista pankeista.

Lisää luettavaa