Neil Youngin liikkeelle tönäisemä lumipallo jatkaa kasvamistaan: Graham Nash ja r&b-ikoni India Arie poistavat musiikkinsa Spotifystä

1.2.2022 21:42

Neil Youngin poistuminen Spotifystä näyttäisi käynnistäneen ainakin jonkinasteisen lumipalloefektin. Ensin Joni Mitchell seurasi Youngin esimerkkiä ja pian tämän jälkeen myös Crazy Horse -kitaristi Nils Lofgren ilmoitti tukevansa yhtyetoveriaan/pomoaan. Nyt listaan on liittynyt kaksi uutta merkittävää nimeä.

Youngin entinen yhtyetoveri Graham Nash tiedottaa poistavansa soolomateriaalinsa alustalta.

”Kuultuani Joe Roganin Spotifyssä levittämää covid-disinformaatiota, olen täysin samaa mieltä ystäväni Neil Youngin kanssa ja pyydän, että sooloäänitteeni poistetaan palvelusta”, Nash kirjoittaa lehdistötiedotteessaan. ”Siinä on eroa, onko vain avoin eri katsantokannoille vai levittääkö tietentahtoen väärää informaatiota, jonka 270 terveyhoitoalan ammattilaista on todennut paitsi virheelliseksi myös vaaralliseksi.”

Myös r&b-suuruus India Arie on ilmoittanut poistavansa musiikkinsa Spotifystä protestina Roganin ”kielenkäytölle rotuasioissa”.

”Neil Young avasi oven jonka läpi minun täytyy astua”, Arie kirjoittaa. ”Uskon sananvapauteen. Joe Rogan on ongelmallinen muistakin syistä kuin covid-haastatteluistaan. Minulle kyse on myös hänen käyttämästään kielestä rotuun liittyen.”

Arie ei kuitenkaan erittele tarkemmin, mihin tapaukseen tai tapauksiin hän Roganin kielenkäytöllä tarkalleen ottaen viittaa.

Rogan on itse kommentoinut tilannetta toteamalla, että hän on pahoillaan Youngin ja Mitchellin pahastumisesta. Spotify on puolestaan vastannut kohuun muuttamalla käytäntöjään. Vastaisuudessa palveluun sisältöään haluavat joutuvat sitoutumaan entistä tarkempiin sääntöihin, joita verkkotuottajamme Saku Schildt käsittelee eilisessä kirjoituksessaan.

Lisää luettavaa