Nick Caven hurja käsikirjoitus ei mennyt läpi

7.5.2009 13:08

Provinssirockia tähdittävä Nick Cave teki alustavan käsikirjoituksen Gladiator 2 -leffaan, päätähti Russell Crowen henkilökohtaisesta pyynnöstä. Kirjoitusurakan lähtökohta ei sinänsä ollut kovin herkullinen, sillä Crowen näyttelemä gladiaattori Maximushan kuolee ensimmäisen elokuvan lopussa.

Provinssirockia tähdittävä Nick Cave teki alustavan käsikirjoituksen Gladiator 2 -leffaan, päätähti Russell Crowen henkilökohtaisesta pyynnöstä. Kirjoitusurakan lähtökohta ei sinänsä ollut kovin herkullinen, sillä Crowen näyttelemä gladiaattori Maximushan kuolee ensimmäisen elokuvan lopussa. Cave ei tietenkään hätkähtänyt tällaisesta "pikkuseikasta" vaan päätyi kirjoittamaan melkoisen korkealentoisen tarinan leffan kakkososan pohjaksi. Crowe olisikin hyväksynyt brittiläistyneen australialaislaulajan ehdotuksen, mutta tarina ei kuitenkaan läpäissyt taustavoimien ja rahoittajien siivilää. Caven käsikijoitukseen voi tutustua esimerkiksi täällä.

Tarinan mukaan Maximus herää henkiin tavattuaan tuonpuoleisessa roomalaisia jumalia. Hän saa samalla ikuisen elämän ja päätyy taistelemaan muun muassa toiseen maailmansotaan ja Vietnamiin. Elokuva olisi päättynyt nykyaikaan ja Maximuksen pestiin Pentagonissa.

Cave on ehtinyt muutenkin kirjoitushommiin, sillä miehen uusi kirja Death Of Bunny Munro ilmestyy syyskuussa. Kustantajan mukaan kirja tulee "hämmästyttämään ja kummastuttamaan" monia ihmisiä. Death Of Bunny Munro ilmestyy myös audiokirjana, Caven itsensä lukemana.

www.nickcaveandthebadseeds.com

Lisää luettavaa