Nightwish jää luovalle tauolle – Tuomas Holopainen kertoo päätöksen taustoista Soundille

Nightwishin menestyksekästä Endless Forms Most Beautiful -albumia promotoiva puolentoista vuoden mittainen maailmankiertue päättyy lokakuussa. Sen jälkeen yhtye jää tauolle, joka päättyy alkuvuodesta 2018.

– Menneinä vuosina tapahtuneiden käänteiden vuoksi ymmärrän, että tällainen ilmoitus saattaa herättää ajatuksia suuntaan jos toiseenkin. Voin kuitenkin vakuuttaa, että kaikki bändiin liittyvät asiat ovat erittäin hyvällä mallilla, kertoo Tuomas Holopainen.

– Painotan vielä, että tämä hengähdystauko tarkoittaa nimenomaan hengähdystaukoa. Lataamme hetken akkuja ja palaamme sen jälkeen estradeille – jos mahdollista – entistäkin intomielisimpinä. Sillä uskokaa huviksenne: parhaillaan käynnissä oleva kiertue on tarkoittanut meille täydellisen immersion saavuttamista.

Miksi vedätte happea juuri nyt?

– Tämä tuntuu täsmälleen oikealta hetkeltä. Nightwish täyttää kuluvana vuonna kaksikymmentä, emmekä ole koko uramme aikana pitäneet varsinaista taukoa. Yleisöhän sitä ei aina huomaa, mutta mikäli emme ole olleet tien päällä, olemme työskennelleet kulisseissa esimerkiksi uuden musiikin parissa.

– Teimme jo ennen tämän maailmankiertueen käynnistymistä päätöksen, että seuraavaksi on kunnon hengähdystauon aika. Meille itsellemme tämä siis tuntuu täysin luonnolliselta osalta Nightwishin kertomusta.

– Henkilökohtaisesti haluaisin lisätä, että Endless Forms Most Beautiful, erityisesti levyn päätöskappale The Greatest Show On Earth, on tähänastisen muusikon urani ehdoton huippusaavutus. Minun on toisin sanoen hyvin vaikeaa, ellei mahdotonta, kuvitella ryhtyväni säveltämään uutta materiaalia heti kiertueen jälkeen. Tulen silloin olemaan hieman uupunut, mutta äärimmäisen onnellinen!

Haluatko raottaa tauon jälkeisiä verhoja vielä tässä vaiheessa?

– No, Nightwish-fanien iloksi voin kertoa, että suunnittelemme parhaillaan vuosia 2018, 2019 ja 2020. Jatkossa tapahtuu monia hienoja asioita!

Otetaanpa vielä tähän illan kunniaksi Alpenglow – jos joskus kappaleessa on nostattava tunnelma niin…