Nightwish-kippari Tuomas Holopainen paljasti suosikkibiisinsä Slayerin tuotannosta – ja sehän on suorastaan nappivalinta

8.1.2023 20:00

Thrash metalin suurimpiin ja kauneimpiin lukeutunut Slayer laittoi pillit pussiin vuonna 2019, mutta jätti jälkeensä melkoisen musiikillisen perinnön. Kun vyöllä on sellaisia klassikkolevyjä kuin Hell Awaits, Reign In Blood ja South Of Heaven sekä myöhempien vaiheiden huippusaavutuksia kuten World Painted Blood ja Repentless voi reteästi sanoa tehneensä jotain oikein.

Metal Hammer kysyi joukolta nykymetallikentän suurinimiltä näiden henkilökohtaisia Slayer-suosikkiraitoja. Joukossa oli myös Nightwishin Tuomas Holopainen.

Slipknotin Corey Taylor valitsi suosikkikappaleekseen South of Heavenin, Ghostin Tobias Forge Haunting The Chapelin, Arch Enemyn Alissa White-Gluz Hell Awaitsin ja Cradle Of Filthin Dani Filth Rebornin.

Holopaisen suosikiksi paljastui puolestaan vanha kunnon Raining Blood. Erinomainen valinta!

”Löysin Metallican kautta metallin pariin vaihto-oppilasvuotenani Amerikassa vuonna 1992”, Holopainen kommentoi. ”Isäntäperheeni osti minulle lipun Metallican ja Guns N’ Rosesin keikalle Kansas Cityyn. ’Tuo ei ole ihan minun juttuni’, tuumin, mutta sitten Metallica tuli muutti elämäni.”

”Sen jälkeen aloin kuunnella enemmän raskaampaa tavaraa kuten Panteraa ja Slayeria. Ennen sitä olin kuunnellut käytännössä vain klassista musiikkia ja suomalaista poppia. Gary Moore oli raskainta kuuntelemaani musiikkia! Raining Bloodilla on ikoninen, nerokas riffi.”

Lisää luettavaa