Nirvana-nokkamiehen lapsuudenkoti julistettiin kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi paikaksi – museo avataan pian

Nirvanan edesmenneen keulakuva Kurt Cobainin lapsuudenkoti on julistettu Washingtonin osavaltiossa kulttuurihistoriallisesti merkittäväksi paikaksi. Asunnon nykyinen omistaja suunnittelee muuttavansa sen museoksi ja yksityisten tutustumiskiertueiden alkavan alkuvuodesta 2022.

Cobain asui Aberdeenissa sijaitsevassa kodissaan vuosina 1968–1984 kauan ennen Nirvanaa ja sen menestyksen tuomaa mainetta ja mammonaa.

Omistaja Lee Bacon kertoo Rolling Stonelle pyrkivänsä palauttamaan asunnon entiseen ulkoasuunsa.

”Tavoitteemme on tehdä talosta tribuutti Kurtin nuoruusajoille ja uran alkutaipaleelle, museokohteen tarkkuudella”, Bacon sanoo. ”Seuraava askel on katsoa, kuinka saamme sen tapahtumaan.”

Bacon osti asunnon Cobainin perheeltä vuonna 2018 225 000 dollarilla. Kurtin sisko Kim Cobain on mukana museoprojektissa.

”Nautin olla mukana ja antaa siihen oman panokseni”, Kim kommentoi. ”Tuen ilolla Leetä ja Dania, jotka ottivat tämän hoitaakseen kolme vuotta sitten.”

Bacon on ostanut Aberdeenin keksustasta myös tilat, joihin hän suunnittelee avaavansa Cobainille omistetun oleskelutilan ja kahvilan.