Nirvana vastasi Nevermindin kannessa vauvana ikuistetun Spencer Eldenin nostamaan oikeusjuttuun

Nirvana-leiri on jättänyt vastineen Spencer Eldenin nostamaan oikeusjuttuun, uutisoi MetalSucks.

Nykyisin 30-vuotias Elden ikuistettiin Nevermind-albumin kanteen neljän kuukauden ikäisenä. Mies haastoi yhtyeen ja sen yhteistyökumppaneita oikeuteen, väittäen etteivät hän tai hänen lailliset huoltajansa olleet suostuneet kuvan käyttöön, eikä bändi peittänyt kuvassa näkyvää penistä lupauksistaan huolimatta. Eldenin mukaan häntä käytettiin kaupallisesti seksuaalisesti hyväksi ja kuva on aiheuttanut hänelle vuosien varrella suurta kärsimystä. Elden vaatii vähintään 150 000 dollaria kaikilta jutussa nimetyiltä vastaajilta. Yhteissumma olisi näin minimissään 2 550 000 dollaria. Lisäksi Elden haluaa, että hänen peniksensä poistetaan levyn tulevien painosten kansista.

Marraskuussa haasteeseen tehty muutos pudotti entisen Nirvana-rumpali Chad Channingin (joka lähti yhtyeestä vuosi ennen Nevermindin julkaisua), Warner Musicin sekä (entiset Cobainin kuolinpesän hoitajat) Heather Parryn ja Guy Osearyn vastaajien listalta. Samalla juttuun lisättiin lisätietoja ja -perusteita väitteisiin kuvan seksuaalisesta luonteesta.

Nyt UMG Recordings, Inc. -yhtiön, Nirvana L.L.C.:n, Kurt Cobainin, Courtney Loven, Nirvana-jäsenten Krist Novoselicin, Dave Grohlin sekä kuvaaja Kirk Weddlen nimissä tehdyssä vastineessa toivotaan jutun hylkäämistä.

”Kuvassa oleva vauva on nyt asianomistajana oleva 30-vuotias mies Spencer Elden”, vastineessa kirjoitetaan. ”Elden on hyödyntänyt kolme vuosikymmentä julkkis-statustaan ’Nirvana-vauvana’. Hän on toisintanut kuvan maksua vastaan useita kertoja, albumin nimi Nevermind on tatuoitu hänen rintaansa, hän on esiintynyt talk show -ohjelmissa itseään parodioivissa, ihonvärisissä haalareissa, hän on signeerannut levyjä myytäväksi eBayssä, ja hän on käyttänyt yhteyttä yrittäessään saada naisseuraa.”

Lisäksi vastineessa painotetaan, että Eldenin kuva ei ole lapsipornoa, sillä sitä ei ole ”yhdistetty tilanteeseen, joka tekisi visuaalisesta kuvauksesta epäsiveellisen tai seksuaalisesti provokatiivisen”. Sen sijaan otos ”kuvastaa ahneuden ja viattomuuden teemoja sekä länsimaisen taiteen kuvaa kerubista.”

Jutun on määrä mennä käsittelyyn 20. tammikuuta 2022.