Noel Gallagher: ”Oasis ei menestyisi yhtä isosti tänään kuin 90-luvulla”

7.1.2015 16:20

Jos Oasis olisi aloitteleva bändi tänä päivänä, se ei tekisi lähellekään yhtä massiivista läpimurtoa kuin 90-luvun puolivälissä. Tätä mieltä on Oasiksen päälauluntekijä ja kitaristi, High Flying Birds -yhtyeensä toisen albumin julkaisuun valmistautuva Noel Gallagher.

− Jos olet tänä päivänä listaykkönen, se tarkoittaa automaattisesti sitä, että olet surkea. Bändit menevät lakki kourassa levy-yhtiöiden pakeilla ja yhtiöt ovat jo päättäneet, millaisia listatähtiä he haluavat, Gallagher sanoo uusimmassa NME:ssä.

− Mutta listat ovat yhtä ja samaa. Joka ikinen biisi kärkikymmenikössä on samaa sontaa eri äänellä laulettuna.

Noel Gallagherin mielestä musiikki on keskiluokkaistunut.

− Työväenluokalla ei ole enää omaa ääntä musiikissa. Ennen artistit tekivät sitä, mitä halusivat ja yhtiöt seurasivat niiden mukana. Nykyään bändit menevät kyselemään, että mitä levy-yhtiöissä halutaan ja sanovat, että ”okei, voimme tehdä tuollaista”, Gallagher vuodatti.

− Jos Oasis aloittaisi uransa huomenna, sillä ei olisi lähellekään samaa vaikutusta kuin 90-luvulla. Nykyään bändi tuomitaan ensimmäisen keikkansa perusteella, sitten suuret radioasemat tuomitsevat sen perusteella miten monta v*tun seuraajaa bändillä on Facebookissa. Oasiksella ei ollut ikinä omaa A&R-henkilöä Creation-levy-yhtiöllä. Nykyään bändin manageri on vastuussa A&R-tyypille, A&R-tyyppi on vastuussa esimiehelleen, joka taas on vastuussa omalle esimiehelleen, joka saa varmasti kenkää.

Noel Gallagher’s High Flying Birds -kokoonpanon toinen albumi Chasing Yesterday julkaistaan maaliskuussa.

Lisää luettavaa