Norjassa äänestettiin aito black metal -legenda kaupunginvaltuustoon – vaikka miesparka ei edes halunnut sinne

Black metalissa Darkthrone lienee niin aitoa asiaa kuin on mahdollista. Oslossa Kolbotnin lähiössä vuonna 1986 perustettu yhtye on levyttänyt useita alansa ikuisia klassikkoja, mainitaan nyt vaikka A Blaze in the Northern Sky (1992) ja Under a Funeral Moon (1993). Eikä yhtye ole edelleenkään kadonnut mihinkään, vaan uutta levyä pukkaa ensi kuussa, kun Arctic Thunder julkaistaan 14. lokakuuta.

Tulevan levyn promotoimisen keskellä on käynyt ilmi myös hivenen huvittava musiikkiin liittymätön tapahtuma. Yhtyeen rumpali Fenriz (oik. Gylve Fenris Nagell) nimittäin kertoi Clrvynt-verkkolehden haastattelussa tulleensa valituksi Kolbotnin kaupunginvaltuustoon. Eikä 44-vuotias muusikko ole iloinen asiasta.

”Minulle soitettiin ja kysyttiin, haluaisinko ehdolle varajäseneksi. Ajattelin, että miksei, sijoitun varmaan jonnekin 18. sijalle eikä minun tarvitse oikeasti tehdä mitään”, Fenriz kertoo.

Liberaalipuolueen listoille napatun metallimuusikon vaalikampanja oli melko suoraviivainen: hän kuvasi itsensä kissansa kanssa ja valitsi sloganikseen tehokkaan ”älkää äänestäkö minua” -pyynnön. Ja kuinka ollakaan, ihmiset äänestivät nimenomaan häntä.

”Vaalien jälkeen minulle soitettiin ja ilmoitettiin, että olenkin nyt edustaja kaupunginvaltuustossa. En ole järin innoissani asiasta. Se on tylsää, eikä hommassa liiku edes rahaa”, Fenriz kiittelee äänestäjiään.

Sillä lailla! Onneksi olkoon tuoreelle valtuutetulle ja koko Kolbotnin kaupunginosalle.