Nyt kun sotakirveet on haudattu, voisivatko entiset Dream Theater -bänditoverit tehdä jälleen yhteistyötä? – ”Kaikki on mahdollista”

Laulaja James LaBrie ei ainakaan sulje mahdollisuutta pois.
20.5.2022 17:35

Rumpali Mike Portnoyn erottua perustamastaan Dream Theater -yhtyeestä vuonna 2010 katkesivat hänen ja laulaja James LaBrien välit tyystin. Kaksikko sai sovittua erimielisyytensä ja pääsi jälleen puheväleihin vasta viime maaliskuussa, kun Portnoy meni ensimmäistä kertaa katsomaan Dream Theaterin konserttia ja tapasi laulajan keikan jälkeen takahuoneessa.

Dream Theater tuskin on ihan heti antamassa nykyiselle rumpalilleen Mike Manginille lähtöpasseja ja ottamassa Portnoyta takaisin, mutta voisivatko Portnoy ja LaBrie jatkossa tehdä muuten yhteistyötä, nyt kun rauha on jälleen maassa? Tuoreessa Loaded Radion haastattelussa laulaja ei näe sille ainakaan mitään estettä.

”Mielestäni kaikki on mahdollista. Mike ja minä olemme nyt hyvässä paikassa, viestittelemme toisillemme aika ajoin. Toivotin hänelle hyvää syntymäpäivää, hän toivotti minulle minulle hyvää syntymäpäivää… Pidämme yhteyttä”, LaBrie toteaa.

”Mike on mahtava muusikko. Sanotaan näin, että kuka tietää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan? Ehkä tulee päivä, kun ajattelen: ’Pyhä jysäys, tämä raita sopisi täydellisesti Miken soitettavaksi’ tai ehkä hän lähestyy minua omasta puolestaan. Se jää nähtäväksi. Mutta tiedätkö mitä? Olen avoin.”

”Tärkeintä on, että olemme nyt hyvässä paikassa ja tämä olisi pitänyt tapahtua jo kauan sitten. Mutta meillä on ihmisillä on tapana… Ylpeys vie meistä helposti voiton”, LaBrie sanoo.

James LaBrie julkaisi muuten tänään uuden sooloalbuminsa Beatiful Shade of Grey, jolla on myös Suomi-kytkös: levyllä soittaa nimittäin koskettimia Simulacrum-yhtyeestä tuttu Christian ”Chrism” Pulkkinen. Ota levy haltuun tuosta alempaa.

Lisää luettavaa