Vuosien kylmät välit ovat lämpenemään päin: Entiset Dream Theater -toverit James LaBrie ja Mike Portnoy löysivät yhteisen sävelen

18.4.2022 18:38

Viikko alkaa hyvänmielen uutisilla.

Sonic Perspectivesin tuoreessa haastattelussa Dream Theater -solisti James LaBrie nimittäin kertoo löytäneensä ainakin jonkinasteisen yhteisen sävelen yhtyeen entisen rumpali Mike Portnoyn kanssa. Kaksikon välit eivät tunnetusti ole viime vuosien varrella olleet siitä lämpimimmästä päästä. Mutta kuten aiemmin raportoimme, Portnoy vieraili hiljattain Dream Theaterin keikalla katsojan ominaisuudessa, ja tapasi entiset toverinsa keikan jälkeen. Samassa yhteydessä vanhat kaverukset saivat tilaisuuden jutella asioita halki.

”Homma meni niin, että managerini… tämä tapahtui noin kaksi tuntia ennen keikkaa… tiedät Miken ja minun historian”, LaBrie kertoo. ”Surullisin juttu siinä koko aikana kun emme Miken kanssa ole olleet samalla aaltopituudella, on ollut se, että Dream Theaterin aloittaessa, Images And Words- ja Awake-levyjen aikoihin, olimme Miken kanssa parhaita kavereita — kauan sitten — ja sitten välimme alkoivat rakoilla useista eri syistä. Sillä ei ole väliä — yksityiskohdilla ei ole merkitystä — meillä vain alkoi olla ongelmia keskenämme.”

”Niinpä pari tuntia ennen New Yorkin keikkaa managerini tekstasi minulle, ’Kuule, Mike tulee tänään paikalle. Hän haluaa tulla lavan taakse tapaamaan sinua. Hän haluaa tehdä sovinnon. En tarkoita, että…'” LaBrie jatkaa. ”Ja minä sanoin, ’Frank’ — puhuin siis managerilleni — ’Tuot tämän eteeni kaksi tuntia ennen kuin soitan ties kuinka monelle tuhannelle ihmisille New Yorkissa. Oletko tosissasi? Sitten ajattelin asiaa. Tiedätkö mitä? Usko tai älä, mutta menin kävelylle.”

”Kävelin tuntemattomana New Yorkin kaduilla”, laulaja muistelee. ”Kävelin asioita miettien ja sanoin itselleni, ’Tiedätkös mitä? Kyllähän tämä jo riittää. Tässä maailmassa on tarpeeksi vihaa; aivan tarpeeksi negatiivisuutta. Jos Mike haluaa tulla moikkaamaan ja hieromaan rauhaa, minun pitäisi olla vastaanottavainen.’ Ja otin yhteyttä… John Petrucci oli myös paikalla. Hän sanoi, ’Mike kysyy, voisiko hän tulla moikkaamaan.’ Ja minä vastasin, ’Tiedätkö mitä? Kyllä. Kerro hänelle. Se sopii. Kerro hänelle, että tulee tapaamaan minua keikan jälkeen.’ Ja niin me teimme. Me juttelimme. Meillä oli pitkä ja hyvä keskustelu. Sovimme, halasimme ja otimme yhteiskuvan.”

LaBrie lisää, että hän on tullut elämässään vaiheeseen, jossa negatiivisten asioiden säilöminen mielen perukoilla ei ole vaivan arvoista.

”Sitä päätyy elämässään vaiheeseen, jossa on pakko… Et voi kantaa sitä taakkaa harteillasi”, laulaja sanoo. ”Älä säilö vihaa tai negatiivisuutta. Me teimme sitä liian pitkään, ainakin mitä minuun tulee, eikä sillä ollut mitään tarkoitusta; se vain ylläpiti eroa välillämme. Se oli hyvin erottavaa ja vahingoittavaa.”

Lisää luettavaa