Nyt on kova! The Rolling Stonesin uutuusalbumilla helisevät suomalaiskitarat

20.10.2023 21:47

The Rolling Stonesin tänään ilmestyneeltä Hackney Diamonds -levyltä löytyy varsin mielenkiintoinen suomalaislinkki. Levyllä nimittäin kuullaan suomalaisen kitarasuunnittelija ja -rakentaja Kari Niemisen Versoul-merkkistä kitaroita, kertoo toimitukseen saapunut tiedote.

Ronnie Woodin käsittelyssä Angry ja Sweet Sounds of Heaven -kappaleilla soi Versoulin Raya Blue Lite -kitara. Pitkiksi venähtäneissä äänityssessioissa Woodin kerrotaan käyttäneen muitakin Versoulin kitaroita.

Mikään uusi tuttavuus Versoul ei Woodille ole, sillä mies on soittanut valmistajan tuotteilla jo vuodesta 2007. Kun Royal Mail julkaisi vuonna 2002 postimerkkisarjan The Rolling Stonesin 60-vuotisen uran kunniaksi, kuvassa Wood vetää Raya Blue Litellä. Kaikkiaan kitaristilla on 16 Versoul-kitaraa.

Myös Keith Richardsilta löytyy kolme Versoulin akustista 10-kielistä Buxom-kitaraa, jotka on valmistettu legendalle mittatilaustyönä.

Versoul on vuonna 1994 perustettu yhden miehen yritys, jonka asiakkaisiin lukeutuvat muun muassa ZZ Topin Billy F Gibbons ja Dusty Hill, The Whon Pete Townshend ja Roger Daltrey, jazz-suuruus Kenny Burrell, Ismo Alanko, Tuomari Nurmio, Jarkko Martikainen, Pekka Kuusisto, Esa Kuloniemi ja Jussi Hyyrynen.

Lisää luettavaa