Nyt se on selvillä: Stairway To Heaven ei ole plagiaatti

Jos sun lysti on niin kätes yhteen lyö!

Led Zeppelin vuonna 1973.

Muun muassa Classic Rock ja The Telegraph ovat ehtineet kertoa sen, mitä monet ovat enemmän tai vähemmän suurella mielenkiinnolla odottaneet: Led Zeppelin -yhtyeen ikoninen Stairway To Heaven -kappale (1971) ei ole plagiaatti.

Näin on päätetty oikeudenkäynnissä, jota meillä Soundinkin netissä on seurattu tiiviisti.

Valamiehistö päätyi lopputulemaansa toisena neuvottelupäivänä Los Angelesissa sijaitsevassa oikeussalissa tuomari Gary Klausnerin kuultua jutun osapuolten asianajajien kiihkeät loppupuheenvuorot.

”Olemme kiitollisia valamiehistön tunnontarkasta työskentelystä ja tyytyväisiä tähän ratkaisuun Stairway To Heavenin alkuperästä, jonka me olemme tienneet jo 45 vuotta. Arvostamme faniemme tukea ja aiomme nyt suunnata katseemme eteenpäin”, kuului Robert Plantin ja Jimmy Pagen tiedoksianto.

Onhan se hyvä, että tähän asiaan saatiin viimein virallinen selko. Lisää (myös vastapuolen mietteistä) luettavissa täällä.

Kertauksen vuoksi: kalifornialaisyhtye Spirit syytti Led Zeppelinin varastaneen Stairway To Heavenin alun laskevan sointukierron vuonna 1968 julkaisemastaan Taurus-biisistä.

Siitä nyt vielä omaa loppupuheenvuoroa muodostamaan:

Stairway to Heaven on yksi maailman versioiduimpia kappaleita ja sen rahalliseksi arvoksi on arvioitu yli 560 miljoonaa dollaria.