Stairway To Heaven -oikeudenkäynti kuumenee – Jimmy Page todistajanaitiossa

Väitteitä satelee puolin ja toisin.

Jimmy Page.

Kuten useat sivujamme seuraavat tietävät, Led Zeppelinin ja Spirit-yhtyeen välillä vallitsevat tekijänoikeudelliset erimielisyydet.

Eilen 15.6. Zepukka-kitaristi Jimmy Page (kuvassa) käväisi oikeudessa kertomassa, että hän ei ole varastanut riffiä yhtyeensä vuonna 1971 julkaistuun klassikkokappaleeseen Stairway To Heaven.

Oikeuskäsittelyn toisena päivänä Page totesi, että hän ylipäätään kuuli Spiritin Taurus-biisin (1968) ensimmäisen kerran vasta joitakin vuosia sitten.

– Tuollainen juttu jäisi kyllä päähäni. Se oli täysin vieras minulle, Pagen kerrotaan sanoneen.

Näin siis vähemmän yllättäen.

Page kuitenkin myönsi omistaneensa aikoinaan kolme Spirit-pitkäsoittoa. Mies myös kertoi Led Zeppelinin käyttäneen riffiä eräästä toisesta Spirit-kappaleesta osana ensimmäisellä Skandinavian kiertueellaan soittamaansa potpuria.

Eilen todisti myös Spirit-yhtyeen Mark Andes. Hän puolestaan tokaisi vertailun alla olevien kappaleiden riffien olevan täysin samat. Herra tuumasi, että hänen orkesterinsa tempaisi Tauruksen Denverissä vuonna 1968 keikalla, jolla Led Zeppelin oli avausaktina. Andes myös kertoi ”hengailleensa” Robert Plantin kanssa Birminghamissa soitetun Spirit-show’n jälkeen vuonna 1970.

Sekä Plantia että John Paul Jonesia odotetaan vielä todistamaan, vaikkakaan Jones ei ole jutussa vastaajana olekaan.

Jäämme seuraamaan kuvion kehittymistä.