Nyt tärähtää raskaasti! – Ville Laihialan kipparoima S-TOOL marssii esiin komeasti

20.5.2016 11:05

Raskaan rock ’n’ rollin saralla moniin mainetekoihin yltäneellä Ville Laihialalla on uusi yhtye. Tämä tulee ilouutisena etenkin niille, jotka jäivät suremaan Poisonblackin ”toistaiseksi viimeisen keikan” jälkeen elokuussa 2015.

– Purkitimme Hollolan Petrax­-studiolla muutaman rallin ja ensimmäinen videokin on kuvattu Shovel Man -kappaleesta, kertoo Laihiala. (Videon pariin pääsee tekstin alla.)

S-­TOOL (lyhenne nimestä Severing Tool) -­ryhmässä vaikuttavat myös rumpali Aksu Hanttu (mm. Entwine) ja Lullacryn riveistä tutut basisti Kimmo Hiltunen ja kitaristi Sami Leppikangas. Yhtyeen Facebook-sivut löytyvät täältä.

– Musiikki on vähän suoraviivaisempaa ja rankempaa verrattuna Sentencediin ja Poisonblackiin, vaikka emme olekaan unohtaneet melodioita. Jos jotakin vertailukohtia täytyy nostaa esiin niin mieleeni tulevat ainakin Pantera ja Entombed, sanoo Laihiala.

Aksu, kerropa hieman enemmän bändin taustoista?

– Ville kysyi minua taannoin tuottamaan, äänittämään ja miksaamaan uuden bändinsä levyä. Samaan hengenvetoon mies tiedusteli, että kiinnostaisivatko rumpalin hommat. Vastasin saman tien, että totta helvetissä.

– Bändin kokoonpano oli muutenkin auki, ja ehdotin kitaristiksi Lullacryssa soittanutta Sami Leppikangasta. Olen tuntenut Samin jo jonkun aikaa ja pitkään ollaan puhuttu siitäkin, että vielä joku päivä meidän pitää päästä soittamaan samaan bändiin. Basistin suhteen sama juttu: minulle tuli mieleen Kimmo Hiltunen. Molemmat kävivät myöhemmin omat keskustelunsa Villen kanssa, ja kokoonpano oli lukossa. Kun sitten soitimme ensimmäisen kerran yhdessä, ainakin minulle tuli fiilis, että aivan kuin olisimme vetäneet yhdessä aikaisemminkin. Tuntui helvetin hyvältä ja oli älyttömän hauskaa!

S-TOOLin ensimmäinen video Shovel Man soi ja näkyy tässä alla. Jäämme odottamaan lisää erittäin suurella mielenkiinnolla!

Lisää luettavaa