Nyt tulee rockveteraanilta suoraa tekstiä: ”Kanye West on lahjaton teeskentelijä, joka ei osaa säveltää, laulaa tai soittaa”

12.10.2016 22:03

Crosby, Stills & Nash -klassikkokokoonpanosta tunnettua David Crosbya ei tunneta miehenä, joka varoo sanomisiaan. Crosby on päässyt vuosikymmenten mittaan useaan otteeseen otsikoihin nahisteltuaan vuoroin oman bändinsä ja muiden julkisuuden henkilöiden kanssa.

Eihän siitä ole kuin pari vuotta, kun Neil Young vannoi, ettei lähde enää koskaan Crosbyn kanssa kiertueelle. Yhtyetoveri Graham Nash puolestaan mainitsi maaliskuussa hollantilaiselle Lust for Life lehdelle, että Crosby on ollut hänelle ”viimeiset kaksi vuotta hirveä, siis aivan vitun kammottava”.

Ei ole siis kummoinen ihme, että Stereogumin tuoreessa haastattelussa Crosby jatkaa tykittelylinjalla. Hän on aiemminkin haukkunut haastatteluissa superräppäri Kanye Westiä, eikä toimittajan tarvinnut paljoa kokeilla kepillä jäätä saadakseen folkrock-tähden uudelleen avautumaan aiheesta.

”Minusta on mukavaa jutella ihmisille. Pidän myös Facebookista ja Instagramista, mutta viihdyn parhaiten Twitterissä, koska ilmaisen itseäni parhaiten sanallisesti. En vastaa ihmisten kysymyksiin, jos ne ovat tyhmiä, mutta jos minulta kysytään jotain järkevää, vaikka että mitä pidät tästä tai tuosta asiasta, saatan hyvinkin vastata”, Crosby kertoi aluksi.

”Joudun kyllä sitä kautta ongelmiin. Joudun ongelmiin, jos sanon, ettei Kanye West ole tippaakaan lahjakas ja että hän on pahainen teeskentelijä. Joudun ongelmiin, kun sanon, että Donald Trump on ’kävelevä älykkyysvapaa vyöhyke’. Mutta se on minusta hauskaa.”

Tästä innostuneena toimittaja kysyi Crosbylta, miksi hän ei pidä Kanyesta. Ilmeisesti räppärin taannoinen esiintyminen Glastonbury-festareilla sai muusikkoveteraanin todella kiehumaan.

”Kun hän sanoi siellä olevansa kaikista suurin elävä rocktähti, ja miten hän esitti Queenin Bohemian Rhapsodyn niin paskasti. Freddie Mercuryhan oli ilmiömäinen sen kanssa. Minusta West on pelkkä teeskentelijä, poseur. Mielestäni hän ei osaa säveltää, laulaa tai soittaa – ei mitään noista kolmesta.”

Mikähän siinä on, kun vaari-ikää lähentelevät muusikot vastaavat nykyään raflaavimmista tempauksista? Justiinsa Roger Waters pyhitti suunnilleen koko Desert Rock -keikkansa Trumpin haukkumiseen. Äreät vanhat miehet ovat irti!

Lisää luettavaa