Obama armahti tietovuotaja Chelsea Manningin – muusikot riemuitsevat sosiaalisessa mediassa

18.1.2017 12:54

Barack Obama ei tyytynyt pyörittelemään peukaloitaan presidenttiytensä viimeisinä päivinä. Nyt hän on saanut republikaanien pasmat sekaisin armahtamalla Wikileaksille arkaluontoisia tietoja vuotaneen Chelsea Manningin, joka tuomittiin vuonna 2013 35 vuodeksi vankeuteen. Päätösken myötä hän vapautuukin jo toukokuussa.

Obaman siirto on arvattavasti aiheuttanut runsaasti kannanottoja puolesta ja vastaan. Useat muusikot näyttävät ilahtuneen tiedosta suuresti: muun muassa R.E.M:n Michael Stipe, Against Me! -laulaja Laura Jane Grace, Anohni ja laulaja-lauluntekijä Zola Jesus ovat riemuinneet sosiaalisen median kanavillaan päätöksen johdosta. Asiasta uutisoi Pitchfork. Hollywood-näyttelijöistä muun muassa John Cusack ja Mark Ruffalo ovat iloinneet vapautustiedosta.

Yhdysvaltain kovia otteita Irakissa paljastanut Manning on ollut muusikoiden suosiossa jo kauan. Thurston Moore jopa julkaisi Chelsea’s Kiss< -nimisen kappaleen Manningin kunniaksi.

Manning on yrittänyt vankilavuosinaan kahdesti itsemurhaa. Syyskuussa hän aloitti nälkälakon vastalauseena vankilassa saamalleen kohtelulle. Hän keskeytti lakon muutamaa päivää myöhemmin, kun Yhdysvaltain armeija lupautui tarjoamaan hänelle mahdollisuuden sukupuolenkorjausleikkaukseen.

OBAMA!!!! CHELSEA!!!!

Kuva, jonka @michaelstipe julkaisi

Lisää luettavaa