Behemoth-nokkamies sai taas niskaansa syytteet ”uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta” – ”Tälläistä soopaa vielä tällä vuosisadalla”

"Tulen voittamaan tämän ja kaikki muut tulevat tapauksen", Nergal kommentoi viimeisintä syytettä.
9.2.2021 14:30

Puolalaisen black metal -yhtye Behemothin nokkamies Adam ”Nergal” Darski on tunnettu kotimaansa uskonnollisten tahojen ärsyttämisestä ja provosoivista tekosistaan niin musiikissaan kuin ulkomusiikillisesti. Häntä vastaan on nostettu jo useita syytteitä jumalanpilkasta ja rienaamisesta – vuonna 2010 Nergal vietiin oikeuteen tämän revittyä Raamatun lavalla (Nergal voitti keissin) ja muutama vuosi sitten Puolan hallitus haastoi yhtyeen maan vaakunan pilkkaamisesta.

Nyt Nergalia vastaan on nostettu jälleen syyte jumalanpilkasta sekä neljän ihmisen ”uskonnollisten tunteiden loukkaamisesta”. Tällä kertaa kyse on muusikon some-kanavissaan syksyllä 2019 julkaistusta kuvasta, jossa tämä astuu Neitsyt Mariaa esittävän maalauksen päälle. Asiasta uutisoi puolalainen Super Express.

Nergal jakoi myös itse linkin Super Expressin juttuun ja kommentoi tätä tuoretta syytettä omalla Facebook-sivullaan.

”Taas yksi lakisyyte vireillä. Syy? Joka kerta se sama: uskonnollisten tunteiden loukkaaminen! Voitteko kuvitella, tälläistä soopaa vielä tällä vuosisadalla? Puola on henkisesti niin paljon muuta sivistynyttä Eurooppaa jäljessä, että me olemme kirjaimellisesti jumalanpilkan viimeinen linnake. Jopa äärimmäisen katolinen Irlanti poisti hiljattain tämän lisäyksen perustuslaistaan. Niin tulee Puolassakin vielä tapahtumaan ja olen mielelläni se askelkivi”, Darski kommentoi.

”Haistakoon uskonnollinen fundamentalismi pitkän paskan. Olen myös varma, että tulen voittamaan tämän ja kaikki muut tulevat tapauksen. Sanokaa minun sanoneen.”

Lisää luettavaa