”Olemmeko historiallisen julkaisun äärellä?” – Swallow The Sunin massiivinen albumipaketti valmiina

19.8.2015 12:01

Surumieliset tunnelmat mestarillisesti hallitseva Swallow The Sun julkaisi edellisen Emerald Forest And The Blackbird -pitkäsoittonsa talvella 2012. Death- ja doommetalin valtamerillä pitkälti seilaavan jyväskyläläisyhtyeen pitkä levytystauko päättyy marraskuun lopulla Century Media -yhtiön toimesta – ja komeasti päättyykin.

– Tosiaan, julkaisemme kolmen studioalbumin kokonaisuuden, nimeltään Songs From The North I, II & III. Levyt ovat hyvin erilaisia toisiinsa nähden, mutta muodostavat silti yhden kokonaisuuden: yksi soi Swallow The Sunin perinteitä kunnioittaen, toinen matkaa funeral doomin synkeään maailmaan ja kolmas tunnelmoi kauniin akustishenkisesti, kertoo kitaristi Juha Raivio.

– Onkohan yksikään suomalainen yhtye julkaissut aikaisemmin kolmea uutta studioalbumia samanaikaisesti? Ainakaan minun silmiini ei ole osunut tietoa sellaisesta. Olemmeko siis historiallisen julkaisun äärellä? Toivottavasti.

Pureskellaanpa hieman… Siis kolme uutta studioalbumia. Urakka mahtoi olla melkoinen?

– No, aika lyhyillä yöunilla on pitänyt jaksaa viimeiset kuukaudet… Olen ja olemme kieltämättä tehneet aivan järjettömän paljon hommia näiden levyjen eteen, Raivio sanoo ja jatkaa:

– Asenteeni tämän erittäin henkilökohtaisen kokonaisuuden äärellä on kuitenkin ollut se, että jos näiden levyjen tekeminen vie hengen niin lähdenpä sitten pötköttelemään tärkeimmän Swallow The Sun -teoksen kanssa!

Pohjoisen lauluja odotellessa:

Lisää luettavaa