”Olen surullinen nuorten bändien vuoksi” – Extreme-kitaristi kaipaa aikoja, jolloin levy-yhtiöt tukivat ja antoivat mahdollisuuden kehittyä

Nuno Bettencourt vakuuttaa myös yhtyeen edelleen työstävän uutta albumia.
1.9.2017 11:08

Muun muassa More Than Words, Get The Funk Out, Play With Me ja Rest In Peace hiteistä tutun Extreme-yhtyeen kitaristi Nuno Bettencourt harmittelee sitä, etteivät nuoren polven yhtyeet enää saa levy-yhtiöiltä samanlaista tukea ja mahdollisuutta kehittyä kuin aiemmin. Great Music Storiesin haastattelema Bettencourt ei pidä myöskään siitä, miten säveltämisestä on tullut liian hittihakuista ja kaavamaista sen sijaan, että bändit tekisivät vain hyviä kappaleita, joista tulee hittejä luonnostaan.

”Olen surullinen nuorten bändien vuoksi, joilla ei ole kotia, johon mennä. Kuten joku niistä ennen voimissaan olleista 25 levy-yhtiöstä, joiden luokse voi mennä hattu kourassa ja jotka antoivat bändille kolme, neljä, viisi levyä aikaa kehittyä. Kuvittele, jos ne bändit, joiden parissa olemme kasvaneet, eivät olisi koskaan saaneet sitä mahdollisuutta, edes yhden levyn diiliä. Ihan Beatlesista alkaen; olihan se erilainen bändi Sgt. Pepperiin tai Rubber Souliin mennessä. Se on surullista ja toivon, että asia kääntyy vielä parempaan suuntaan. Että tulee jonkinlainen vallankumous ja ihmiset haluavat palata sellaisen kehittämisen pariin”, Bettencourt pohtii.

”Muistaakseni Joe Walsh lausui hiljattain osuvasti, että tarpeeksi moni ei tee musiikkia enää rakkaudesta eikä heillä ole mitään oikeaa sanottavaa. Ennen väännettiin hiki hatussa mahtavia biisejä, joista tuli hittejä. Nyt jokainen tekee vain epätoivoisesti hittejä, koska he tietävät, että ilman sellaista ei selviä. Kun me aikoinaan teimme More Than Wordsin terassilla istuen, emme me ajatelleet tekevämme hittiä. Me sävelsimme vain mielestämme hyvän biisin ja siitä sattui sitten tulemaan hitti.”

Extreme on työstänyt jo pitkään jatkoa vuoden 2008 Saudades De Rock -albumilleen ja Bettencourt myöntää olevansa hieman pettynyt, ettei yhtye ole saanut vielä julkaistuksi uutta materiaalia. Mutta levy on kuitenkin edelleen suunnitteilla ja kitaristi lupaa valmista tulevan viimeistään ensi vuoden alussa.

”Olemme varmasti sanoneet haastatteluissa tätä samaa viimeiset viisi, kuusi, seitsemän vuotta, mutta juuri nyt se on realistisinta kuin koskaan aiemmin. Meillä on paljon biisejä, joista olemme todella innoissamme.”

Lisää luettavaa