Oletko huomannut? Paul McCartney paljastaa, että The Beatles-kappaleelle on ujutettu varsin suorasukainen viesti

European Pressphoto Agency EPA / AOP

Paul McCartney on avannut The Mirrorille The Beatlesin kappaleen sanoituksista löytyvää salaperäistä, mutta varsin suorasukaista viestiä.

Kyseessä on Abbey Roadilta löytyvä Sun King, jolta löytyy espanjalaista/espanjalta kuulostavaa lyriikkaa. Sieltä seasta löytyy myös termi ’chicka ferdy’, jolla John Lennonin mukaan nuoriso kiusoitteli toisiaan 1960- ja 70-luvuilla. McCartney kertoo sanonnan olleen kuitenkin pelkkää härnäystä hivenen suorasukaisempi kuitti.

”Liverpoolissa nuorisolla oli tapana sanoa ’chicka ferdy’, mutta oikeasti se tarkoitti ’painu vittuun'”, mies kertoo. ”Se on itse asiassa mukana The Beatlesin Sun Kingillä. Keksimme tuohon biisiin kaikkea ihan vain hatusta vetämällä, ja olimme kaikki mukana vitsissä. Ajattelimme ettei kukaan tietäisi mitä se tarkoitti, ja että suurin osa vain tuumisi: ’Ai, se on varmaan espanjaa’, tai jotain. Mutta saimmepa sinne ujutettua törkyisen sanan mukaan!”

McCartney lisää, että liverpoolilaisnuorilla oli tapana keksiä sanontoja, joita vain kaveripiiri ymmärsi. ”Meillä oli muutamia sanoja ja sanontoja, jotka herättivät muissa hilpeyttä, sillä ne olivat vähän kuin salaisia koodeja”, mies muistelee. ”Meillä oli tapana sanoa täysin hölmöjä juttuja. Luultavasti paljon niistä oli peräisin The Goon Show’sta, radiossa pyörineestä komediaohjelmasta.”

Ei muuta kuin bongailemaan alta.