”Olihan se aika kömpelöä” – Robert Plant ei muistele kaikkia Zeppelin-töitään hyvällä

AOP

Robert Plant virittelee jälleen uutta bändiä, mutta kuinka ollakaan, yleisöä ja lehdistöä kiinnostaa aina vain mahdollinen Led Zeppelin -reunion. Viimeisimmäksi Planet Rock -julkaisu haastattelu Plantia, ja kuten tavallista, laulaja sai taas kertoa, olisiko mitään viimeistä kiertuetta odotettavissa.

Plant kyllä myöntää, että hän muistelee Zeppelinin viimeistä keikkaa – esiintymistä levymoguli Ahmet Ertegunin muistokonsertissa Lontoon O2-areenalla vuonna 2007 – aivan hyvällä. Hän vertaa esitystä Pink Floydin Live 8 -reunioniin vuonna 2005, kun Roger Waters, David Gilmour ja kumppanit nousivat yhdessä lavalle ensi kertaa 24 vuoteen.

”Pidin siitä, mitä he tekivät – että hoidetaan homma vielä kerran ja jätetaan asia siihen. He tekivät sen myös hyvän asian puolesta”, Plant sanoo.

”Meille koitti samanlainen tilaisuus Ahmetin muistokonsertin yhteydessä. Meillä oli pitkä historia Ahmetin kanssa, joten jos meille joskus ilmaantuisi syy esiintyä yhdessä, tämä oli se. Mutta on tympeä ajatus, että samaa toistettaisiin joka kesä.”

Plant myös kertoo haastattelussa, ettei ole aivan kaikista Led Zeppelinin julkaisuista ylpeä. Hän vertaa vanhaa bändiään siihen, mitä Pink Floyd teki samoihin aikoihin.

”He kirjoittivat merkittäviä sosiaalisia kommentaareja, ja samaan aikaan minä häärin Walesin rajamailla miettien Klonkkua”, Plant lohkaisee Taru sormusten herrasta -hahmoon viitaten.

”Pidin kyllä siitä, mitä tein, mutta kun kuuntelen niitä juttuja nyt, saatan ajatella, että ’olipas tuo aika kömpelöä’. Pidän kyllä Stairway to Heavenista. Sitä voin katsoa objektiivisesti. En aina saa siitä kokonaan kiinni, mutta se tuntuu merkittävältä.”