”Olimme ainoa bändi, joka oli koskaan tehnyt källin Metallicalle” – Linkin Park -muusikko muistelee yhtyeensä kovinta keikkajäynää

10.10.2023 20:32

Linkin Park -muusikko Mike Shinoda muisteli hiljattain australialaisen Triple M -radion haastattelussa hieman menneitä. Yksi esiin nousseista puheenaiheista oli Metallicalle aikoinaan tehty keikkakälli. Tämä tapahtui kun yhtyeet rundasivat yhdessä vuoden 2003 Summer Sanitarium -kiertueen merkeissä.

”Yksi juttu, josta olemme tunnettuja, on että tuolloin — saatamme edelleen olla ainoat — olimme ainoa bändi, joka oli koskaan tehnyt källin Metallicalle. He ottivat meidät kiertueelle ja lämmittelimme heitä stadioneilla ympäri Yhdysvaltoja kahden kuukauden ajan. Olimme todella hermostuneita. Todella hermostuneita. Rakastan Metallicaa. Kitaristimme varttui — Metallica oli yksi suurimmista syistä miksi hän opetteli soittamaan kitaraa. Me kaikki rakastamme Metallicaa.”

”Olimme siis heidän kanssaan kiertueella ja olimme aivan lääpällämme heidän edessään”, Shinoda jatkaa. ”Yhdessä vaiheessa he kutsuivat meidät hengailemaan kanssaan baariin. Olimme ihan, että ’voi teitä kaverit. Ihan oikeasti.’ He olivat mitä kultaisempia tyyppejä — joka ikinen heistä, ihan uskomatonta. Jalat maassa, huomaavaisia ja kohteliaita. He rakastivat meidän show’tamme. Keskustelin heidän kaikkien kanssaan ja jokainen heistä sanoi, että ’pidän siitä mite teette ja olette lämppäreinä todella mahtavia. Hyviä tyyppejä ja rakastan musiikkianne.’ Niinpä rohkaistuimme ja tunsimme olomme mukaviksi näiden tyyppien seurassa.”

”Niinpä kiertueen lopulla… heidän turvallisuusvastaavansa oli työskennellyt aiemmin kanssamme”, Shinoda kertoo. ”Tunsimme hänet ja sanoimme: ’Hei Tom, kiertueiden lopussa monet tekevät källejä toisilleen. Luuletko että voisimme tehdä källin Metallicalle?’ Hän oli [James] Hetfieldin miehiä. Hän sanoi: ’En tiedä oletteko tietoisia tästä, mutta moista ei ole aiemmin tehty. Mutta luulen että saan jotain sumplittua.'”

”Niin siinä sitten kävi, että Metallica soitti, en muista mitä biisiä, ja me tulimme lavalle viltin ja eväslaatikoiden kanssa. Heidän takanaan oli koroke. Chester [Bennington] astui esiin skeittilaudan kanssa. Menimme korokkeen keskelle, kaivoimme voileivät ja limpparit esiin ja pidimme piknikin lavalla. Heillä on joku Ride The Lightning menossa ja ihmiset yrittävät ottaa heidät vakavasti samalla kun Chester skeittaa voileipä kädessä heidän takanaan. Metallican jätkät — se taisi olla Lars [Ulrich], joka meni aivan sekaisin. He tajusivat homman jujun kuitenkin nopeasti, sillä kukaan ei nouse heidän lavalleen. He vain ihmettelivät, että ’mitä helvettiä täällä on meneillään?’ Se oli siistiä.”

Shinoda julkaisi viime viikolla uuden Already Over -soolosinglen.

Linkin Park on ollut telakalla vuodesta 2017 jolloin Bennington menehtyi oman käden kautta.

Lisää luettavaa