”Olin lähes varma, että bändi oli nyt tässä…” – Nightwish-kippari sanoo Marko Hietalan eron ottaneen koville

Tuomas Holopainen sanoo olleensa useita päiviä täysin murtunut basistin eroilmoituksen jälkeen.
25.5.2021 10:38

Nightwish soittaa tulevana viikonloppuna eli 28. ja 29. toukokuuta kaksi striimikeikkaa, jotka vievät katsojat virtuaaliseen tavernaan seuraamaan yhtyeen keikkaa avatar-hahmojen kautta. Yhtyeen lauluntekijää ja kipparia Tuomas Holopaista haastateltiin näiden spesiaalikeikkojen tiimoilta hiljattain Metal Hammeriin ja puheenaiheeksi nousi myös alkuvuodesta bändistä eronnut pitkäaikainen basisti-laulaja Marko Hietala.

”Hän oli kanssamme yli 20 vuotta, joten tulee olemaan todella outoa [nousta lavalle ilman häntä]. Kun hän ilmoitti eroaikeistaan – hän kertoi meille asiasta viime joulukuussa ryhmäsähköpostilla – olin rehellisesti täysin murtuneena useita päiviä. Olin lähes varma, että bändi oli nyt tässä”, Holopainen sanoo.

”Soitin kitaristillemme Empulle (Vuorinen) ja kysyin, pitäisikö laittaa pillit pussiin, koska tätä tuntuu käyvän meille jatkuvasti. Hän oli myös sitä mieltä, ettei tällä hommalla ole tulevaisuutta. Mutta muutaman päivän jälkeen pidimme bändin ja managementin kanssa palaverin ja tajusin, että musiikki ei ole hävinny ja sehän on se tärkein asia koko hommassa. Haluan yhä tehdä biisejä ja bändi haluaa soittaa niitä. Meillä on vielä niin paljon annettavaa, että päätimme koittaa vielä kerran. Sitä paitsi olemme olleet tällä matkalla jo 24 vuotta eikä tämä olisi oikea tapa päättää sitä.”

Bändin uusi kiertuebasisti paljastetaan striimikeikkojen yhteydessä. Uutta musiikkiakin seuraavalle Nightwish-levylle on Holopaisen mukaan jo syntynyt, mutta uutta levyä ei kuitenkaan kannata odotella ihan henkeään pidätellen.

”Kuten todettua, viime joulu- ja tammikuu olivat todella surkeita enkä ollut yhtään varma bändin tulevaisuudesta. Sitten tuli kevät ja aurinko, pidimme hyvän palaverin bändin kesken ja jotain tapahtui – tunsin itseni taas hyvin inspiroituneeksi ja tulevaisuus tuntui jännittävältä. Yhtäkkiä ideoita alkoi vain pursuta ulos”, Holopainen sanoo.

”Olen muutamien viime viikkojen ajan kasannut kuumeisesti ideoita ylös seuraavalle levylle. Varasimme jopa studion kesälle 2023.”

Lisää luettavaa