”Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan” – Iron Maiden -rumpali muistelee, kuinka päätyi brittihevin legendan patteriston taakse

AOP

Nicko McBrain korvasi Clive Burrin Iron Maidenin patteriston takana vuonna 1982 Number Of The Beast -kiertueen jälkimainingeissa. McBrain oli hankkinut kannuksensa studiomuusikkona sekä Streetwalkersin, Pat Traversin sekä Trustin kaltaisten nimien riveissä ennen kuin törmäsi tulevaan yhtyeeseensä näiden ensimmäisellä Euroopan-kiertueella.

”Varsinainen yhteyteni bändiin oli olemassa jo ennen kuin liityin bändiin”, McBrain kertoo washingtonilaiselle WTOP-radiokanavalle. ”Vuonna 1979 he tekivät ensimmäisen kiertue-etappinsa Belgiassa. Soitin McKitty-nimisessä bändissä ja kuljimme heidän mukanaan. Näin Iron Maidenin aivan ensimmäisen Englannin ulkopuolisen Euroopan-keikan. Se oli myös sama ilta, kun tutustuin kunnolla bändiin. Se oli siis alkusoittoa ja soitimme keikan Belgiassa Iron Maidenin ja Nazarethin ollessa pääesiintyjiä. Steve näki improvisoidun rumpu- ja bassosoolon kun kitaristimme laitteet pettivät. Steve muisti sooloni ja sanoi, että se oli yksi parhaista sooloista joita hän oli nähnyt, eikä hän ole mikään soolojen ystävä. Kuulet Steven vetävän hyvin harvoin sooloja eikä rumpusoolojakaan enää ole mukana. Mutta se valmisteli minut rumpaliksi kun Clive aloitti hän ei soittanut erityisen hyvin, eikä hänen sydämensä ollut enää hommassa mukana. Olin ensimmäinen rumpali joka tuli heidän mieleensä. Olin oikeassa paikassa oikeaan aikaan.”

McBrain on tätä nykyä Maidenin pitkäaikaisin jäsen basisti Steve Harrisin ja kitaristi Dave Murrayn jälkeen.

Haastattelun litteroinnista vastasi Blabbermouth.