Olisiko AC/DC voinut tehdä tuoreimman paluunsa Brian Johnsonia tuuranneen Guns N’ Roses -laulajan kanssa? Angus Young kommentoi

5.11.2020 21:30

Olisiko AC/DC voinut palata parrasvaloihin kuulo-ongelmista kärsineen Brian Johnsonin Rock or Bust -kiertueen loppusuoralla korvanneen Guns N’ Roses -solisti Axl Rosen kanssa?

Keväällä 2016 yhtye oli tunnetusti tiukan paikan edessä, kun lääkärit kehottivat Johnsonia lopettamaan esiintymisen livenä, sillä muutoin oli olemassa riski, että hän menettäisi kuulonsa kokonaan. AC/DC:n onneksi Rose riensi tarjoamaan auttavaa kättään, ja kiertuevelvoitteet saatiin kuitattua kunnialla maaliin. Tästä huolimatta Rose ei ole mukana 13. marraskuuta ilmestyvällä Power Up -albumilla, vaan solistina toimii terveysongelmansa nykytekniikan avulla selättänyt Johnson. Oliko Rosen jatko yhtyeessä sitten missään vaiheessa harkinnassa?

”Aihe ei oikein koskaan noussut esiin”, Angus Young kommentoi Total Guitarin haastattelussa. ”Axl oli hyvin jalomielinen, ja hän auttoi meidät pälkähästä vaikeassa paikassa. Hän oli ottanut meihin yhteyttä ja sanoi, että voisi auttaa mikäli se ei sotkisi hänen omia velvoitteittaan… Hän halusi kokeilla biisejä joista hän itse pitää, ja hän ehdotti sellaisia kappaleita, joita en ollut soittanut pitkään aikaan. Olen ehdottoman kiitollinen siitä, että hän ilmoittautui vapaaehtoiseksi, ja auttoi meitä täyttämään velvollisuutemme. Mutta hänellä on oma elämänsä.”

Axl Rosen Rock or Bust -kiertueen aikana esittämät otteet keräsivät kehuja. Angus Young totesi tuolloin tuoreeltaan: ”Siinä tilanteessa jossa olimme, oli todella hyvä juttu että hän ilmoitti itsestään ja sanoi, että ’Jos voin vain mitenkään auttaa, niin antakaa kun yritän.’ Hän on ollut todella hyvä. Hänen täytyi opetella biisit hyvin nopeasti, ja hän on tehnyt hienoa työtä.”

Lisää luettavaa