Opeth kertoo albumista, In Flamesilta ja Sabatonilta video

Tukholmalaisyhtye Opeth on nimennyt syyskuussa ilmestyvän uuden studioalbuminsa. Bändin kymmenes levytys kantaa nimeä Heritage. Kappalelista näyttää seuraavalta:

01. Heritage
02. The Devil’s Orchard
03. I Feel The Dark
04. Slither
05. Nepenthe
06. Haxprocess
07. Famine
08. The Lines In My Hand
09. Folklore
10. Marrow Of The Earth

– Kuvailin materiaaliamme aikaisemmin sanalla "hyvä". Samaan hengenvetoon voin todeta, että uudet biisit ovat joidenkin mielestä varmasti myös "huonoja". Niinhän se aina menee, Mikael Åkerfeldt sanoo Soundille.

Mutta kuka soittaa koskettimia tulevilla kesäkeikoilla, ryhmästä eronneen kosketinsoittaja Per Wibergin paikalla?

– No, meillä on uusi kaveri. Hän ei ole yhtyeen virallisen jäsen ainakaan vielä, mutta hän tekee kanssamme tulevan maailmankiertueen. En voi vielä paljastaa hänen nimeään…

Jens Bogrenin silmät ja korvat valvoivat Atlantis-studiossa tapahtuneita Heritage-sessioita ja miksaus kaatui puolestaan Porcupine Treen Steven Wilsonin osalle.

Göteborgilainen In Flames on puolestaan julkaissut kesäkuussa ilmestyvää Sounds Of A Playground Fading -studiokiekkoa promotoivan Deliver Us -videon. Näyttävän teoksen pariin pääsee täällä.

Jo ilmestyneessä uudessa Soundissa enemmän In Flamesista ja yhtyeen kiintoisasta uudesta tilanteesta.

Ja tosiaan, ruotsalaisvideoista puheen olleen; Sabatonin näyttävän sotaisa (tietenkin!) uutuusvideo Screaming Angels on nähtävissä täällä.