Opeth-kitaristin yllättävä paljastus: bändi on jättänyt parilla viimeisellä levyllä treenit vähemmälle

5.9.2019 08:58

Opethin In Cauda Venenum -uutuuslevy julkaistaan 27. syyskuuta, ja yhtye promotoi tuotostaan täyttä häkää. Yhtyeen haastatteluja näkyy tasaiseen tahtiin siellä täällä, ja muutkin Opeth-muusikot kuin Mikael Åkerfeldt pääsevät kertomaan mietteitään julkaisusta. Esimerkiksi kitaristi Fredrik Åkesson tarjosi Scars and Guitars -podcastissa omia näkökantojaan aiheeseen. Kuuntele haastattelu täällä.

”Halusimme tehdä levystä niin eeppisen kuin mahdollista. Kappaleiden ruotsinkielisyys teki sanoitusten kirjoittamisesta Mikaelille mielenkiintoisemman urakan. Tai haastavamman, kenties”, Åkesson sanoo.

Åkesson mainitsee, että yhtye hoiti äänitykset muutamaa edellistä albumia huolellisemmin. Tosin on vaikea kuvitella, että Opethin kaltainen progeryhmä olisi aiemminkaan tehnyt asioita puolivillaisesti. Ilmeisesti tällä kertaa pilkkua viilattiin kuitenkin erityisen antaumuksella.

”Teimme kaiken viimeisen päälle, kun etsimme sopivia soundeja, vahvistimia, kitaroita ja niin edespäin. Tällä kertaa treenasimmekin kunnolla ennen studioon menoa. Emme ole tehneet niin sitten Watershed-albumin (2008)”, Åkesson sanoo.

”Minusta se on tärkeä investointi, sillä kun soitamme biisejä läpi yhdessä, ne uppoavat paremmin lihasmuistiin. Minkään kohdan suhteen ei ollut epäselvyyksiä, kun aloitimme tositoimet studiossa. Käytimme myös paljon aikaa oikeiden vahvistinten valitsemiseen, ja meillä oli valtavasti kitaroita studiossa. Se oli hullua ja hauskaa, ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen mitä saimme aikaan.”

Lisää luettavaa