Opethia kuultavissa, Mike Portnoylla taas uusi yhtye

26.7.2011 21:36

Tukholmalaisen Opethin odotetulta Heritage-albumilta on kuultavissa biisi Devil’s Orchard. Kappale soitettiin australilaisessa The Racket -ohjelmassa. Koko lähetyksen voi kuunnella täällä (Opethin kappale löytyy 37 minuutin kohdalla).

Laulajakitaristi Mikael Åkerfeldtin tuottama pitkäsoitto ilmestyy 20. syyskuuta. Opeth saapuu myös Suomeen, kun yhtye soittaa Helsingin jäähallissa 6.12.

Dream Theaterin entisellä tahdittajalla Mike Portnoylla riittää kiireitä. Erinäisissä kokoonpanoissa viime aikoina vaikuttanut mies on nyt yhdistänyt voimansa John Sykesin (mm. Whitesnake, Thin Lizzy) ja toistaiseksi nimeämättömän basistin kanssa.

– Olemme demonneet kaksitoista biisiä. Materiaalissa kuulee kaikuja Black Sabbathista, Led Zeppelinistä, Deep Purplesta ja Pink Floydista, Portnoy ilmoittaa.

Portnoylla riittää kiireitä, sillä hänellä on myös Adrenaline Mob -yhtye Symphony X -solisti Russell Allenin kanssa. Lisäksi hän vaikuttaa projektissa, jossa soittavat myös muun muassa Steve Morse (Deep Purple) ja Neal Morse (Transatlantic).

Lisää luettavaa