Oranssi Pazuzu ja Edu Kettunen samalla viivalla: Teosto-palkinnosta kisaa kuusi teosta

16.2.2017 14:56

Vuosittain jaettavasta Teosto-palkinnosta kisaa tänä vuonna kuusi esiraadin valitsemaa vuonna 2016 julkaistua tai kantaesitettyä teosta. Palkinnolle tyypilliseen tapaan teosten genreskaala on laaja ja mukana on niin kokeellista metallia kuin sellokonsertto.

Enimmillään 40 000 euron arvoisella Teosto-palkinnolla halutaan nostaa esiin rohkeita, omaperäisiä ja innovatiivisia kotimaisia sävelteoksia. Palkinto jaetaan nyt 14. kerran ja aiemmin sen ovat voittaneet muun muassa Paperi T, Risto, PMMP, Jonna Tervomaa ja Asa.

Ehdokaslista on:

The Hearing: Adrian
Oranssi Pazuzu: Värähtelijä
Oddarrang: Agartha
Mikko Joensuu: Amen 1 ja Amen 2
Edu Kettunen: Autioilla rannoilla
Olli Virtaperko: Romer’s Gap

Ehdokkaat valitsi seitsenhenkinen asiantuntijaraati, johon kuuluivat tänä vuonna muusikko Pekka Kuusisto (esiraadin pj), Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen, musiikkitoimittaja Susanna Vainiola, Avanti!-orkesterin toiminnanjohtaja Maati Rehor, musiikkitoimittaja Tove Djupsjöbacka, muusikko Pekka Kuorikoski ja musiikkitoimittaja Jaani Länsiö.

Palkinto jaetaan 1–4 teokselle, ja lopullisesta voittajasta päättävät viime vuoden voittajat Henri ”Paperi T” Pulkkinen ja Antti Auvinen, sekä Flow Festivalin toimitusjohtaja Suvi Kallio ja raadin puheenjohtaja Leena Puntila.

Voittaja(t) julkistetaan 20.4.

Lisätietoja ja valintaperustelut löytyvät Teoston tiedotteesta.

Lisää luettavaa