Oulun uusi metallifestari North of Hell julkisti esiintyjiään: Opeth, Culf of Luna, Hypocrisy…

Sami Lommi

Oulussa päästään ensi kesänä juhlimaan upouuden metallifestivaalin merkeissä. North of Hell ottaa haltuunsa Kuusisaaren 13.–14. elokuuta, ja nyt tapahtuma kertoo, mitä kaikkea on yleisölle tarjolla. Julki tuli pitkä rivi ulkomaisia ja kotimaisia bändejä.

Tapahtuman kansainvälisiä vetonauloja ovat Opeth, Cult of Luna, Hypocrisy, Cyhra ja Beneath My Feet. Näiden ruotsalaisbändien lisäksi Ouluun matkaavat norjalainen Leprous, yhdysvaltalainen Municipal Waste sekä amerikkalais-sveitsiläinen Zeal & Ardor. Suomalaisista yhtyeistä paikalla nähdään Wolfheart, Rotten Sound, Dawn of Solace, S-Tool, Khroma, One Morning Left, Oceanhoarse, Chronoform ja Resolution 13.

Eikä siinä vielä kaikki, vaan lisää esiintyjiä on luvassa pitkin kevättä. Muun muassa tapahtuman toinen pääesiintyjä on vielä julkistamatta.

Tiedote kertoo, että North of Hellin johtoajatus on täydentää pohjoisemman Suomen festivaalitarjontaa.

”Tapahtuma toimii koko kesän päättävänä metallifestivaalina ja tulemme tekemään markkinointia myös Ruotsiin, jotta saisimme länsinaapurimmekin metallifanit liikkeelle. Tapahtumasta on tavoite tehdä jokavuotinen kasvava perinnefestivaali Ouluun”, Loud N’ Live Promotionsin promoottori Kalle Keskinen kertoo tiedotteessa.

North of Hellin erikoishintaiset liput tulevat myyntiin 23. helmikuuta Tiketissä ja Ticketmasterissa. Kahden päivän perusliput maksavat 95 euroa, ja hinnat ovat voimassa 12. maaliskuuta saakka. Päiväkohtaiset pääsyliput tulevat myyntiin myöhemmin kevään aikana. Tapahtuma on kielletty alle 18-vuotiailta. Soundin toverimedia Inferno on tapahtuman virallinen yhteistyökumppani.