Ozzy Osbourne: ”Soitin Lemmylle, enkä ymmärtänyt sanaakaan”

Ian ”Lemmy” Kilmisterin kavereiden tribuutit jatkuvat. Muun muassa Metallican Lars Ulrich ja Ozzy Osbourne ovat julkaisseet muistotekstejä Rolling Stone -lehden sivuilla.

Ulrich kertoo joulukuun kolmannestatoista, jolloin rumpali matkusti Los Angelesiin Lemmyn synttätibileisiin Whisky A Go Go -klubille.

– Istuin hänen kanssaan kahdestaan kymmenen minuutin ajan. Kerroin Lemmylle, että hänen täytyy elää ikuisesti, sillä koko hardrock-yhteisö haluaa kokoontua hänen ympärilleen, juhlimaan hänen kanssaan, vuodesta toiseen.

Ulrich kertoo pitkässä tekstissä myös ensikohtaamisestaan Lemmyn ja muun Motörhead-miehistön kanssa sekä monia muita vanhoja tarinoita. Tarinan opetus on ennen kaikkea tämä: ”Lemmy oli avoin ja helposti lähestyttävä – sen ajan rocktähden vastakohta. Hänen päänsä ei ollut täynnä ylpeää paskaa, eikä hänellä ollut mitään naamioita.”

Myös Ozzy Osbourne tarinoi vanhoista ajoista – muun muassa yhteisestä Amerikan-kiertueesta vuonna 1980.

– Kysyin Lemmyltä, milloin hän on viimeksi nukkunut, sillä he bailasivat armottomasti koko ajan. Ehkä 10-12 päivää sitten, hän vastasi. En ollut uskoa korviani, sillä itse en kyennyt valvomaan edes paria päivää.

Lisäksi Osbourne kertoo Lemmyn viimeisistä päivistä.

– Soitin hänelle joulun jälkeen, enkä ymmärtänyt sanaakaan hänen puheestaan. Vähän myöhemmin Motörheadin manageri lähetti tekstiviestin, että ”Lemmy on menosssa ulos ja hän haluaa nähdä muutamia ystäviään”. Olinkin sitten lähdössä hänen luokseen, kun sain uuden viestin: ”Lemmy  on jättänyt tämän maailman”. Se oli melkoinen shokki.