Ozzyn luottokitaristi Zakk Wylde rock- ja metallimusiikin vähäisyydestä Grammy-gaalassa: En ymmärrä, miksi jotkut suuttuvat asiasta

"Jos joku bändi voittaa jotain - mahtavaa! Mutta ei se auta asioita sen enempää."
27.2.2018 09:51

Musiikkialan arvostetuimpiin palkintoihin kuuluvat Grammyt jaettiin tänä vuonna jo 60. kertaa. Monet rockin ja raskaamman musiikin ystävät kritisoivat Grammyja siitä, miten heikosti se noteeraa näitä mainittuja genrejä. Esimerkiksi tänä vuonna gaalassa esiintyvistä rokeinta laitaa edusti ainoastaan U2 ja ehdokkuuksia rohmusivat lähinnä rap-artistit. Jotkut ovat syyttäneet Grammyja peräti sabotoinnista sen jälkeen, kun Metallican viimevuotinen esiintyminen oli mennä penkin alle teknisten ongelmien vuoksi.

Aivan kaikkia tämä rockmusiikin vähättely Grammy-juhlallisuuksissa ei kuitenkaan jaksa hetkauttaa. Esimerkiksi Ozzy Osbournen luottokitaristi ja Black Label Society -yhtyeen liideri Zakk Wylde totesi hiljattain The Jasta Show’ssa vieraillessaan, ettei hän oikein ymmärrä, miksi hänen ystävänsä ja kollegansa vauhkoavat asiasta.

”Se on sama asia kuin jos sinä, minä tai kuka tahansa ystävistämme menisimme [ikoniseen diskoyökerho] Studio 54:ään vuonna 1978 ja vaatisimme, että ’Soita ukko Black Sabbathia tai Led Zeppelinia!’ Ja he olisivat vain, että ’Jätkät, te olette ihan väärässä baarissa, emme soita sellaista täällä. Mutta tuossa kadun varrella on runsaasti baareja, jotka soittavat haluamaanne musaa'” Wylde vertaa.

”On huvittavaa, miten jotkut vetävät herneen nenäänsä vaika Justin Bieberistä tai Lady Gagasta. Silloin olen yleensä, että ’Nimeäpä minulle yksikin Gagan tai Bieberin biisi’. Ja vastaus on, ’En tiedä yhtään’. Sitten olen, että ’No nimeäpä yksi Joe Passin kappale’. Tiedäthän, se legendaarinen jazzkitaristi. Ja he vastaavat, ’Mutta en minä kuuntele jazzia’. Johon minä vastaan, että ’Mikset sitten suutu, jos Joe Pass vetäisi kolme iltaa Madison Square Gardenissa?’ Miksi suuttua sellaisen musan takia, jota ei edes kuuntele?”

”Sanotaanko näin, että jos joku bändi voittaa jotain – mahtavaa! Mutta ei se auta asioita sen enempää. On minullakin Grammy eikä se ole avannut sen enempää ovia”, Wylde toteaa.

Lisää luettavaa