”Ozzyn roudarien kanssa jutteleminen on kuin juttelisi toisen maailmansodan veteraanien kanssa” – Zakk Wylde nostaa hattua kiertueväelle

10.2.2022 08:18

Zakk Wylde istahti alas Metal Hammerin toimittajan kanssa keskustelemaan asioista. Juttua piisasi muun muassa Black Label Societyn viime vuonna julkaisemasta Doom Crew Inc -albumista sekä vähän kaikesta muustakin, kuten Eddie Van Halenin kuolemasta.

Doom Crew Inc sai Wylden mukaan inspiraationsa Black Label Societyn roudareista, joita kitaristi arvostaa suuresti.

”Levyn nimi on rakastava viittaus Black Label Societyn kiertueporukkaan. Kaikki bändit voivat vahvistaa saman asian: he vuotavat verta ensimmäisinä ja lähtevät paikalta viimeiseksi. Vaikka he kuinka saisivat osumaa, homma tulee aina hoidetuksi. Annoin tuon lempinimen heille jo alkuaikoina. Sitten ajattelin, että mehän voisimme yhtä hyvin nimetä levymme heidän mukaansa”, Wylde sanoo.

Wylde itse lopetti juopottelemisen jo vuosia sitten, mutta muu porukka jatkaa vanhojen pahojen aikojen tyylillä.

”Täytyyhän jonkun se hoitaa. Ei se kaikki kalja saa hukkaan mennä”, kitaristi lohkaisee.

Kun Wyldelta kysytään, keitä erityisen huomionarvoisia roudareita hänelle tulee mieleen vuosien varrelta, miehen katse kääntyy (vähemmän yllättäen) Ozzy Osbournen suuntaan. Wylde on toiminut Ozzyn luottokitaristina ties kuinka monilla kiertueilla 1980-luvulta alkaen.

”Jos alat jutella joidenkin Ozzyn kanssa 1970-luvulla kiertäneiden tyyppien kanssa, se on kuin juttelisi toisen maailmansodan veteraanille. Jotkut niistä tarinoista ovat sellaisia, ettei niitä meinaa edes uskoa.”

Mitä Van Haleniin tulee, Wylde kertoo jutussa suosikkimuistonsa edesmenneestä kitarajumalasta. Se liittyy yhteiseen juopottelureissuun entisinä aikoina.

”Muistan miten vedin hänen kanssaan lärvit ja soitin Les Pauliani. Hän istui siinä ja soitti Led Zeppelinin Heartbreakeria. Se neljätoistavuotias poika sisälläni ajatteli vain, että tämä on uskomatonta. Että Jeesus Kristus itse istuu tuossa vieressäni ja soittaa Led Zeppeliniä minun kitarallani.”

Lisää luettavaa