Päivän tv-vinkki: ansiokas Kurt Cobain -dokumentti The Montage of Heck on tullut nähtäväksi suoratoistopalveluun

22.3.2017 11:57

Brett Morgenin ohjaama The Montage of Heck -dokumentti julkaistiin vuonna 2015, ja elokuva sai oitis lämpimän vastaanoton. Nirvana-laulaja Kurt Cobainin liian lyhyeksi jääneen elämäntarinan kertova dokumentti nappasi kaikkiaan seitsemän Emmy-ehdokkuutta, ja vaikka se ei lopulta voittanut yhtäkään, oli teos silti arvostelumenestys: Metacritic-palvelu mainitsee dokumentin keskiarvosanaksi 83/100, ja IMDb-sivustolla yleisönkin arvioista koostettu keskiarvo on ansiokkaat 7,6/10.

Nyt dokumentti on suomalaisten nähtävissä television välityksellä, tosin maksua vastaan. C More -suoratoistopalvelu nappasi elokuvan listoilleen, joten mikäli kiinnostaa teos nähdä, kannattaa kaukosäädin tai näppäimistö suunnata sinne päin.

Soundin päätoimittaja Mikko Meriläinen kirjoitti elokuvasta pitkän artikkelin huhtikuussa 2015. ”Dokumentin ansio nousee käytettävissä olleesta materiaalista: sekä Cobainin perheen lapsuuskaitafilmeistä että Kurtin ja Courtneyn kotivideoista. Niiden myötä yleisö pääsee näkemään Kurtin aivan uudella tavalla: ylivilkkaana ja nauravaisena pikkupoikana, sekä niin mömmöistä, menestyksestä kuin rakkaudestakin sekaisin olevana puolisona ja isänä”, Meriläinen kirjoitti. Lue koko arvio tästä.

Lisää luettavaa