Päivitys heavypiirien raiskauskohuun: syytetyt kieltävät syyllisyytensä, Behemoth-kollega Nergal tarjoaa taustatukea

Tämä myräkkä jatkunee vielä hyvän aikaa.
15.9.2017 11:58

Maailman musiikkiblogit ovat kuhisseet viime päivinä seksuaalisesta väkivallasta. Puolalaista death metal -yhtyettä Decapitatedia epäillään faninsa raiskaamisesta kiertuebussissa Yhdysvaltain Spokanessa elo–syyskuun vaihteessa. Naisen mukaan hän nousi bändin keikkabussiin muutamalle drinkille, kun kaikki yhtyeen jäsenet kävivät hänen kimppuunsa ja raiskasivat hänet vuorotellen.

Muusikot pidätettiin muutama päivä myöhemmin Kaliforniassa ja vietiin takaisin Washingtonin osavaltioon kuulusteltaviksi. Nyt yhtye on julkaissut sosiaalisessa mediassa tiedotteen, jossa bändi vakuuttaa syyttömyyttään.

”Emme ole täydellisiä ihmisiä, mutta emme ole kidnappaajia, raiskaajia tai rikollisia. Niinpä kiellämme nämä meitä vastaan esitetyt väitteet”, bändi kirjoittaa.

”Pyydämme yleisöltä, ettei meitä tuomittaisi ennen kuin tutkinnassa päästään johonkin lopputulokseen. Virallisia syytteitä ei ole vielä nostettu. Todisteet ja todistajanlausunnot annetaan aikanaan, ja uskomme vakaasti siihen prosessiin.”

”Koska asian käsittely vaatii aikaa ja haluamme kunnioittaa faneja ja promoottoreita, olemme peruuttaneet kaikki suunnitellut esiintymisemme. Kaikki sosiaalisen median tilimme ovat väliaikaisesti jäädytetty, koska niitä on käytetty häpäisevään ja pahantahtoiseen viestittämiseen.”

Lue yhtyeen koko viesti alempaa:

Samaan aikaan toinen tunnettu puolalainen äärimetallimuusikko, Behemoth-yhtyeen johtaja Nergal, pyytää myös yleisöä odottamaan tuomion julistamista ennen sosiaalisen median lynkkauskampanjoihin osallistumista. Nergal kirjoitti aiheesta Facebook-tililleen.

”En ollut Decapitatedin kiertuebussissa. En ole puhunut kenellekään enkä tunne tapaukseen liittyviä henkilöitä. En halua spekuloida, mutta olen oppinut omien kokemuksieni ja monien rundien kautta, että ihmiset voivat olla monimutkaisia”, Nergal kirjoittaa.

”En ole itse koskaan pakottanut ketään seksiin eikä sellaista pidä hyväksyä missään tapauksessa. Mutta tunnen Decapitatedin kaverit, ja minun kokemukseni mukaan he ovat kunnollisia, työtä pelkäämättömiä kavereita.”

”Jos he ovat syyllisiä, kestäkööt sitten seuraukset. Mutta muistakaa, että vain osa tapahtumaan liittyvistä tahoista on saanut äänensä kuuluviin. Siispä pyydän, että vetäkää syvään henkeä ja laskekaa kymmeneen, ennen kuin alatte syyttää ja tuomita heitä julkisesti.”

Nergalin koko viestin voi lukea alta. Toivotaan, että tapahtumien kulku saadaan nopeasti selville.

Lisää luettavaa