Palataanpa hetkeksi vuoteen 1991, jolloin Nirvana järkytti myöhäisillan tv-katsojia yllätysbiisillään

Nirvanan esiintyminen vuonna 1991 brittiläisessä Tonight With Jonathan Ross -tv-ohjelmassa ei sujunut aivan etukäteissuunnitelmien mukaan.

Ensin yhtyeen nokkamies Kurt Cobain väitetysti myöhästyi soundcheckistä, jonka aikana Krist Novoselic ja Dave Grohl treenasivat ohjelmassa esitettäväksi aiottua Lithium-kappaletta. Kun Cobain sitten vihdoin saapui paikalle, ryhmä kiiruhti kappaleen läpi vielä kertaalleen, jotta ohjelman työryhmä pystyi viilaamaan muun muassa biisin aikana käytettävät kuvakulmat kohdilleen.

Kun orkesterin tuli aika astua lavalle itse lähetyksessä, poppoo vetäisikin hihastaan raivoisan tulkinnan Territorial Pissingsistä. Railakkaan show’n päätteeksi Novoselic nakkeli bassoaan ilmaan, Cobain kaatoi vahvistinpinonsa ja Grohl jyräsi patteriston takaa noustessaan tavaraa kumoon oikein urakalla.

Kun kaiken kaaoksen jälkeen jälkeen kuva siirtyi takaisin ohjelman isäntä Jonathan Rossiin, mies näytti hivenen hämmenyneeltä, mutta ei jäänyt suinkaan sanattomaksi: ”Toivottavasti emme herättäneet naapureita. Se oli Nirvana, joka vetäisi kappaleen jota emme varsinaisesti odottaneet, mutta he hausivat minun kertovan yhtyeen olevan käytettävissä lasten syntymäpäiväjuhliin ja bar mitzvaheihin.”

Voit katsoa unohtumattoman esityksen jutun ylälaidasta.