Paljonkohan vastaavasta joutuisi maksamaan nykypäivänä? Led Zeppelin esiintyi 50 vuotta sitten vähän pienemmälle tanskalaisyleisölle

https://www.youtube.com/watch?v=k-WSbMW7BPc

Tänään tulee kuluneeksi kokonaiset 50 vuotta Led Zeppelinin nimikkodebyytin ilmestymisestä. Onnittelut tekijöille lienevät paikallaan, joten ei muuta kuin terveisiä sinne jonnekin.

Yhtye tietenkin rundasi, kuten noihin aikoihin oli tapana, maailmaa mullistaneen levynsä myötä reippaasti niin Yhdysvalloissa kuin Euroopassakin, mutta mikä mielenkiintoisinta, veipä bändin tie eräässä vaiheessa myös Pohjoismaihinkin.

Yltä löytyvä taltiointi on peruja Gladsaxe Teen Clubissa Gladsaxessa, Tanskassa maaliskuun 17. päivä vuonna 1969 heitetyltä keikalta. Kyseessä oli sama paikka, jossa Jimmy Pagen, Robert Plantin, John Bonhamin ja John Paul Jonesin muodostama kvartetti teki livedebyyttinsä New Yardbirds -nimellä.

Lattialla bändin edessä istuvien katsojien määrän perusteella konsertin tunnelmaa voitaneen ihan perustellusti kutsua intiimiksi, varsinkaan, kun meno ei paikalla olijoiden puolelta päässyt missään vaiheessa turhia villiintymään.

Keikan settilista näytti kokonaisuudessaan tältä:

1. Communication Breakdown
2. Dazed and Confused
3. Babe I’m Gonna Leave You
4. How Many More Times

Kun yhtye seuraavan kerran vieraili Tanskassa, esiintymispaikkana toimikin sitten jo 3000 katsojaa vetävä Kööpenhaminan K.B. Hallen.