Papa Emeritus nimesi oman suosikkibiisinsä Ghostin tuotannosta – ja hieman yllättävän suosikin nykypäivän artisteista

Paha paavi ymmärtää myös popin päälle.

Ghostin johtaja Papa Emeritus piipahti BBC Radio 1:n haastateltavana, ja puheenaiheeksi nousivat muun muassa herran omat suosikit yhtyeensä tuotannosta sekä muista bändeistä ja artisteista. Siispä mikä oma kappale sykähdyttää naamiomiehen mustaa sydäntä parhaiten, ja mistä yhtyeistä hän ammentaa inspiraatiota?

Vaikutelista on pitkälti tuttua kauraa: Papa nimesi suosikeikseen niin Guns N’ Rosesin, Metallican kuin King Diamondinkin. Yksi nimi kuitenkin pistää silmään, nimittäin Chandelierin ja Cheap Thrillsin kaltaisista hiteistään tunnettu poptähti Sia. Mikä jottei!

Ghostin omista kappaleista Papa nimeää suosikikseen suht tuoreen tapauksen, nimittäin Meliora-albumin ensimmäisen singlen Ciricen (2015). Tosin laulaja kertoo, ettei kyllästy minkään biisin esittämiseen.

”Tämä voi kuulostaa hieman oudolta, mutta kun olen kiertueella, en juurikaan ajattele omaa tuotantoamme. Se on jotain, jota esität ja joka tavallaan virtaa lävitsesi”, Papa Emeritus eli Tobias Forge sanoo.

”Onneksi keikoilla on aina myös yleisöä, joten kappaleiden esittäminen on kuin vuoropuhelua. Itse en kyllästi samojen biisien esittämiseen 500 kertaa putkeen, koska paikalla on kuulijoita ja keikka on kuin keskustelemista.”

Cirice on kuitenkin yksi niistä kappaleista, joissa on tietynlaista luontaista liikettä. Siinä on taukoja ja siinä on… Minä vain edelleen ajattelen, kun mietin sitä biisiä, että sepä onnistui aika hyvin. Pidän siitä.”