Paul McCartney muisti edesmennyttä Wings-yhtyetoveri Denny Lainea – ”Oli ilo tuntea”

Laine oli McCartneyn kanssa perustamassa Wings-yhtyettä vuonna 1971.
6.12.2023 13:14

The Moody Bluesin alkuperäislaulaja sekä Paul ja Linda McCartneyn kanssa Wingsin perustanut Denny Laine menehtyi 5. joulukuuta keuhkoparenkyymisairauteen. Hän oli 79-vuotias.

Paul McCartney muisti edesmennyttä yhtyetoveriaan julkaisemalla some-kanavissaan koskettavan muistokirjoituksen.

”Minulla on paljon lämpimiä muistoja yhteisistä hetkistämme aina varhaisista ajoista saakka, kun The Beatles kiersi yhdessä Moody Bluesin kanssa. Bändimme kunnioittivat toisiaan ja meillä oli todella hauskaa yhdessä. Denny liittyi Wingsiin heti alkumetreillä. Hän oli uskomaton laulaja ja kitaristi. Hänen tunnetuin esityksensä lienee Go Now, vanha Bessie Banksin kappale, jonka hän lauloi upeasti. Kirjoitimme yhdessä kappaleita, joista suosituimmaksi nousi Mull of Kintyre, joka oli iso hitti 70-luvulla. Tiemme erkanivat, mutta onnistuimme viime vuosina korjaamaan ystävyytemme ja jaoimme yhteisiä muistoja”, McCartney kirjoittaa.

”Denny oli mieletön lahjakkuus, jolla oli hieno huumorintaju ja joka oli aina valmis auttamaan muita. Hänen faninsa tulevat kaipaamaan häntä ja hänen ystävänsä muistamaan hänet suurella lämmöllä. Osanottoni hänen vaimolleen Elizabethille ja perheelle. Rauhaa ja rakkautta, Denny. Oli ilo tuntea. Me kaikki kaipaamme sinua.”

Lisää luettavaa