Pearl Jam uhkailee tribuuttibändiä oikeustoimilla, yhtye vastasi avoimella kirjeellä – ”Tuntuu kohtuuttomalta eikä yhtään teidän tapaiseltanne”

Pearl Jammin jäsenet ovat hämmästyneet ja pettyneet sankariensa vaatimuksiin.
19.1.2021 13:02

Lontoossa majaansa pitävä Pearl Jam -tribuuttiyhtye Pearl Jamm on saanut yhtyeen edustajilta uhkavaatimuksen muuttaa orkesterin nimeä ja tuhota kaikki tribuuttibändiin liittyvät oheistuotteet. Mikäli yhtye ei suostu tähän, ryhtyy grungeveteraani oikeustoimiin tribuuttiorkesteria vastaan. Asiasta uutisoi muun muassa BBC.

Pearl Jamm on perustettu vuonna 2016 ja sillä on tätä kirjoittaessa reilut 9 000 seuraajaa Facebookissa ja Twitterissä hieman yli tuhat. Pearl Jamin edustajien mukaan Pearl Jamm tekee haittaa seattlelaisyhtyeen brändille ja johtaa kuluttajia harhaan.

”Kukaan ei ole koskaan tullut keikallemme, katsonut settiä loppuun ja tullut sitten vaatimaan meiltä rahojaan takaisin, koska oli kuvitellut tulevansa katsomaan Pearl Jamia jonnekin Highburyn Garageen”, tribuuttibändin kitaristi Tim Love kommentoi BBC:lle.

Tribuuttibändi julkaisi sosiaalisessa mediassa myös avoimen kirjeen, joka on kohdistettu Pearl Jamin jäsenille. Kirjeessä ihmetellään bändin toimintaa ja vaatimuksia, jotka tuntuvat olevan suuresti ristiriidassa yhtyeen imagon ja julkisen kuvan kanssa. Pearl Jammin jäsenet epäilevät, että heitä on lähestytty Pearl Jamin tietämättä, vaikka heidän edustajat vakuuttavat toimivansa bändin pyynnöstä.

”Olette tienneet tribuuttibändistämme jo vuosia, mutta uhkailette meitä oikeustoimilla vasta nyt, maailmanlaajuisen pandemian alla. Tämä ei ole meidän rakastamamme Pearl jamin tapaista, sen Pearl Jamin, joka taistelee yhteiskunnallisia epäkohtia ja suuryrityksiä vastaan. Kuitenkin asianajajanne vakuuttavat meille, että nimenomaan te, bändi, olette tämän takana”, Pearl Jammin avoimessa kirjeessä hämmästellään.

”Me tiedämme, miltä (Pearl Jamin rumpali) Matt Cameronista tuntui, kun hänen sankarinsa Kiss pahastui hänen omasta kiss-tribuuttiyhtyeestään. Kukaan ei ole koskaan sekoittanut meitä tai meidän oheistuotteitamme teihin tai teidän oheistuotteisiinne ja on silkkaa pötyä väittää, että se olisi ’hyvin todennäköistä’. Emme ole tehneet teille tai brändillenne millään lailla hallaa vaan itse asiassa päin vastoin.”

”Hyökkäävän kirjeenne sävy oli sellainen, että se pisti meidät harkitsemaan koko touhun lopettamista. Tiedämme ainakin yhden tribuuttibändin, jolle on käynyt näin. Olisi ollut helpompaa, halvempaa ja tehokkaampaa, jos joku teistä olisi ottanut meihin henkilökohtaisesti yhteyttä. Niin me olisimme toimineet emmekä tällä tavoin. Tämä teko tuntuu kohtuuttomalta eikä yhtään teidän tapaiseltanne, mutta rakkautemme musiikkiin pysyy. Toivomme vilpittömästi, että vaikka toisin väitetään, ette tiedä koko tästä tapauksesta mitään.”

”Toivottavasti vastaatte joko julkisesti tai yksityisesti ja perutte kaikki uhkailut, joita nimissänne on tehty.”

Pearl Jam ei ole tätä kirjoittaessa vielä ainakaan julkisesti kommentoinut tapausta.

 

Lisää luettavaa