Perjantaibiisi: Maailmanlopun Tyttö & Hyeenat – Kalmasiivooja

29.8.2014 12:32

Soundi.fi:n Perjantaibiisi-sarjassa nostetaan perjantaisin esille yksi ajankohtainen, pääsääntöisesti kotimainen kappale. Tänään framille pääsee Milla Palovaaran johtama Maailmanlopun Tyttö & Hyeenat pian julkaistavan debyyttilevynsä toisen singlen kera.

Maailmanlopun Tyttö & Hyeenat julkaisee ensimmäisen albuminsa 12. syyskuuta. Muun muassa Thee Ultra Bimboos-, Turun Romantiikka- ja Karoshi Lovers -taustaisen kokoonpanon muodostavat rumpali-laulaja Milla Palovaara eli Maailmanlopun tyttö, kitaristit Petri Leppänen ja Jaakko Launimaa sekä basisti Tommi Tukiainen.

Miten Kalmasiivooja-biisi syntyi?

− Kuunneltiin Rolling Stonesia ja yritettiin soittaa mukana. Eihän se samalta kuulostanut, joten laitettiin omiin nimiin. Teksti-idea saatiin Charlie Hustonin kirjasta Kalmasiivouksen salattu taito. Tarantinomainen tarina teki vaikutuksen, joten pyydettiin ulkojäsen Anti-Kristaa perehtymään asiaan syvällisemmin. Jälki on loistavaa, kuten aina, Leppänen ja Launimaa kertovat.

− Myös Eeva Kilpi on julkaissut runokirjan nimeltä Kuolinsiivous. Eeva on kova luu, kettutyttö ja kasvissyöjä ennen kuin nämä asiat edes keksittiin, Palovaara lisää.

Maailmanlopun Tyttö & Hyeenat -yhtyeen debyyttilevy julkaistaan parin viikon päästä. Levytysprosessi oli Petri Leppäsen ja Jaakko Launimaan mukaan harvinaisen kivuton.

− Äänitimme luottomiksaajamme Johan Forslundin kanssa päivässä treenikämpän live-olosuhteissa pohjat kahteentoista biisiin, joista yhdeksän päätyi kiekolle. Albumin mitta jäi ideaalisti alle 30 minuutin, kuten ytimekkään rokkilevyn pitääkin. Soundiin haluttiin räkäinen boogie ja se saatiin. Viimeisen silauksen, tai pitäisi varmaan sanoa ruvetuksen, antoi masteroinnissa vaihtoehtomusiikin pieni suuri mies Dassumin Pena.

− Tämä oli kyllä jotenkin supersujuvaa mihin tahansa aiempaan levyttelyyn verrattuna. Olisiko niin, että tiedettiin heti lähtöön mitä oltiin tekemässä ja se kuuluu tanakasti myös lopputuloksessa, kuvailee Palovaara.

Bändin tulevaisuus näyttää hyeenanpinkiltä.

− Viiden tähden arvosteluja, festarikesä 2015, seksivau-otsikko iltapäivälehdessä sekä varhaiseläke Caymansaarilla, Leppänen ja Launimaa listaavat yhtyeen tulevia tavoitteita.

− Seuraavaksi hyökätään uusien biisien kimppuun ja sukelletaan keikkasyksyn syövereihin. Odotamme kovasti Frankfurtin ja Budapestin keikkoja, siitä voi tulla mielenkiintoista jo laulukielen vuoksi.

Maailmanlopun Tytön & Hyeenat voi nähdä keikalla lähitulevaisuudessa seuraavasti:

Pe 3.10. Dynamo, Turku

La 4.10. Elmun Baari, Helsinki (levynjulkkarikeikka)

Pe 10.10. Galli, Frankfurt, Saksa

Pe 17.10. TBA, Budapest, Unkari

Pe 24.10. Mascot, Helsinki

Perjantaibiisi:

Maailmanlopun Tyttö & Hyeenat − Kalmasiivooja

(Kuva: Ville Sutinen)

Lisää luettavaa