”Sillä tasolla meidän yhteydenpitomme on” – Roger Daltrey ja Pete Townshend eivät taida olla kovin läheisiä keskenään

5.10.2020 09:35

The Who on klassikkobändi isolla K:lla, mutta se ei tarkoita, että yhtyeen jäljellä olevat jäsenet olisivat ylimpiä ystäviä keskenään. Pete Townshend ja Roger Daltey ovat aiemminkin kertoneet, miten heidän välinsä ovat käyneet vanhoina päivinä etäisiksi. Aihe tulee jälleen esille Daltreyn NME:lle antamassa haastattelussa.

Toimittaja kysyy Daltreylta, onko tämä ollut poikkeustilan aikana juuri yhteydessä bänditoveriinsa. Laulaja kertoo yhteydenpidon rajoittuneen muutamaan sähköpostiin.

”Lähetin yhden hänelle tässä hiljattain. Kirjoitin, että ’toivottavasti olet ok’ ja hän vastasi vain, että ’olen ok, kiitos’. Sillä tasolla meidän yhteydenpitomme on”, Daltrey sanoo ja jatkaa:

”Mutta ei se mitään, sillä Pete on uppoutunut säveltämiseen ja tiedän kyllä, millainen hän on silloin. Hän on kuin ärtyisä karhu tehdessään musiikkia.”

Daltrey kommentoi myös musiikkibisneksen nykytilaa sekä suoratoistopalvelujen kiistanalaista korvauspolitiikkaa. Hän murehtii erityisesti uusien bändien tilannetta.

”Eihän suoratoistpalvelujen maksamilla korvauksilla voi maksaa edes sähkölaskua. Sinulla voi olla jotain miljardi kuuntelukertaa, ja saat korvaukseksi parinsadan punnan shekin”, Daltrey sanoo.

”Neuvoisinkin nuoria artisteja, että pitäkää kiinni kustannusoikeuksistanne, koska tuota enempää ette tule tästedes saamaan. Lisäksi: älkää allekirjoittako mitään sopimusta, kun olette tulossa lavalta, menossa lavalle, ottaneet pari drinkkiä tai polttaneet pilveä.”

Lisää luettavaa