”Petin heidät kaikki” – David Crosby suree välirikkoaan Neil Youngiin ja muihin entisiin yhtyetovereihinsa

23.6.2021 13:10

Osoittaako David Crosby pehmenemisen merkkejä? Suorapuheisuudestaan tunnettu muusikko on laukonut vuosien varrella napakoita kommentteja vähän joka suuntaan, mutta tuoreessa Howard Sternin haastattelussa mies suuntasi syyttävän sormeen itseensä. Crosby myöntää kohdelleensa Crosby, Stills, Nash & Young -tovereitaan aikanaan varsin huonosti.

”Petin kaikki nuo kolme kaveria ryhtymällä narkkariksi. Sillä tavalla satutin heitä eniten. Siinä ei ollut kysymys heidän tyttöystäviensä haukkumisesta tai muunlaisesta ärsyttämisestä. Narkkarina tein todellista vahinkoa”, Crosby sanoo

”Sen vuoksi haluan pyytää heiltä miljoonasti anteeksi. Ja paras tapa pyytää anteeksi oli selvittää ongelmani ja tehdä taas jotain hyödyllistä.”

Crosby sai 1980-luvulla jopa vankilatuomion huumeiden ja tuliaseiden luvattomasta hallussapidosta. Tämä oli kohtalokas hetki maineikkaan laulajanelikon yhteisellä uralla.

”Minä aika pitkälti tuhosin koko homman”, Crosby sanoo.

David Crosby, Stephen Stills, Graham Nash ja Neil Young eivät ole nykypäivänä parhaissa mahdollisissa väleissä. Crosby kertoo olevansa yhteydessä Stillsiin silloin tällöin, mutta erityisesti Nash on tehnyt selväksi, että muistelee yhteistä bändiaikaa kauhulla. Youngin kanssa Crosby ei ole puheväleissä.

”Minulla ei ole mitään heitä vastaan. Toivottavasti he ovat ok. Toivon, että he ovat onnellisia”, Crosby sanoo.

Lisää luettavaa