Phil Anselmo ylistää edesmennyttä Vinnie Paulia: ”Kun muut Panterasta olivat kännissä, hän piti homman kasassa”

AOP

Pantera-muusikot Phil Anselmo ja Vinnie Paul eivät tunnetusti olleet enää 2000-luvulla puheväleissä, ja se taitaa nykyään kaivella ensin mainittua. Välejä kun on mahdotonta enää korjata, kun Vinnie menehtyi kesällä sepelvaltimotautiin. Ainoa, mitä enää voi tehdä, on ylistää joukosta poistuneen muistoa.

Tätä Anselmo harrasti halloweenin aikaan järjestetyssä Spooky Empire -tapahtumassa Floridassa. Julkisessa haastattelutilaisuudessa Anselmo puhui muun muassa siitä, millaista oli kuulla vanhan yhtyetoverin kuolemasta. Tilaisuudesta julkaistiin Youtubessa videotallenne, jonka sitten Blabbermouth nosti esille.

”Kuntoutin niihin aikaan selkääni, hakkasin kotonani nyrkkeilysäkkiä ja sellaista. Sitten kuulin uutisen, ja oli kuin ilman olisi isketty pihalle”, Anselmo muistelee.

”Meillä oli erimielisyyksiä, mutta teidän täytyy ymmärtää tämä: se katkeruus oli niin rankkaa vain siksi, että se juontui rakkaudesta. Ymmärrättekö? Me rakastimme toisiamme niin paljon, että kun asiat sitten menivät pieleen, kaikki negatiiviset tunteet tuntuivat kolminkertaisesti vahvemmilta.”

”Uutisen aiheuttama tuska oli niin kova, etten soisi sitä kenellekään. Joten tehkää minulle palvelus: rakastakaa toisianne, kun vielä voitte. Jättäkää kaikki riiteleminen ja tappeleminen ja kahtiajakautuneisuus. Olen niin kyllästynyt kaikkeen siihen paskaan, todella väsynyt. Olkaa kilttejä toisillenne. Ottakaa iisisti.”

Anselmo myös kehui, että Vinnie piti monesti Panterassa pyörät pyörimässä, kun muilla muusikoilla alkoi mopo keulia.

”Jos minä, Dime ja Rex olimme kännissä, Vince piti homman kasassa. Hän ajoi autoa ja hoiti keikka-asioita, kun me muut vedimme viinaa”, Anselmo muistelee.