Pian saadaan uutta Apulantaa – Toni Wirtanen lupailee, että kohta saadaan kuulla kertosäe, josta hän on erityisen ylpeä

Jana Blomqvist

Tällainen tiedote ilmaantui Soundin sähköpostiin: Apulanta-yhtye julkaisee kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen uutta musiikkia. Tuleva single on nimeltään Toinen jumala, ja se ilmestyy digitaalisessa muodossa 6. huhtikuuta.

”Tässä biisissä on ihan helkkarin hieno kertosäe! Olen siitä erityisen ylpeä. Se on pyörinyt päässä jo puolitoista vuotta, ja vasta nyt tuntui oikealta rakentaa siihen muu musiikki ympärille”, kertoo yhtyeen biisinkirjoittaja Toni Wirtanen tiedotteessa ja jatkaa:

”Musiikin kirjoittaminen tähän oli itsessään helppoa, mutta teksti vaati paljon itsetutkiskelua ja monta massiivista yliannostusta kahvia. Kyllähän tuo teksti pikkuisen huuruiselta näyttää päälle päin, mutta jotenkin siinä kietoutuu monta kosmista lankaa. Syvyys ei rakennu itsestäänselvyyksistä.”

”Kauanhan se kesti, kun tätä biisiä tehtiin. Tässä on ollut varsin hektistä paitsi bändin elämässä myös siviilipuolella”, yhtyeen rumpali Sipe Santapukki puolestaan kertoo.

”Edellisen levymme isoin hitti Valot pimeyksien reunoilla muodostui niin massiiviseksi kaikkien biisiksi, ettei sille ollut helppoa lähteä tekemään seuraajaa. Isot saappaat saivat nyt viimeinkin arvoisensa täyttäjän.”

Radioaalloilla Toinen jumala tulee kuultavaksi 27. maaliskuuta. Sitä odotellessa sitten.