Porcupine Treen uusi tuleminen saattaa jäädä lyhyeksi, vihjaa Steven Wilson

Wilson toteaa somessa, että yhtyeen tulevan kesän keikat jäävät luultavasti bändin viimeisiksi.
3.1.2023 16:39

Vuosikymmenen verran hiljaiseloa viettänyt progesuuruus Porcupine Tree aktivoitui fanien suureksi riemuksi viime vuonna uudelleen julkaisten uuden Closure/Continuation -pitkäsoiton sekä heittämällä syksyllä kiertueet Amerikassa sekä Euroopassa. Tulevana kesänä yhtye tekee puolestaan muutamia festariesiintymisiä ympäri Eurooppaa.

Yhtyeen keulahahmo Steven Wilson toivotti viikonloppuna Twitterissä seuraajilleen hyvää uutta vuotta ja kertoi samalla hieman lähitulevaisuuden kuvioistaan. Wilsonilla oli soolotuotantonsa ystäville miellyttäviä uutisia, muta Porcupine Tree -fanien harmiksi puolestaan hieman ikävämpää kerrottavaa: näyttää nimittäin siltä, että bändin uusi tuleminen ei jää kovin pitkäaikaiseksi.

”Vuonna 2023 julkaistaan 10 raitaa käsittävä uusi albumini. Se on 65-minuuttinen musiikillinen matka, jota on hankala kuvailla, mutta sanomattakin on selvää, että se on jälleen jotain aivan erilaista, puhumattakaan mahtailevaa (mutta hyvällä tavalla!). Julkaisijana toimii Virgin ja lisätietoja on luvassa pian. Samaan aikaan Porcupine Tree soittaa kesällä (todennäköisesti viimeiset) keikat muutamilla festarilavoilla Euroopassa. Paljon muutakin jännittävää on tiedossa (ainakin minulle), mutta niistä lisää myöhemmin”, Wilson kommentoi.

Porcupine Tree on toistaiseksi julkistanut vain kourallisen festariesiintymisiä eikä Suomea tässä pienessä joukossa vielä valitettavasti näy. Toivon mukaan lisäyksiä vielä tulee ja Suomessakin päästään vielä nauttimaan yhtyeen livemagiasta.

Lisää luettavaa